Mainos

Professori kyseenalaistaa uusien aluevaalien tarpeen

Suomeen ollaan luomassa uusia aluetason vaaleja aluehallinto- ja sote-uudistuksen yhteydessä. Valtiotieteen asiantuntija hämmästelee, kuka uusia vaaleja kaipaa.

Vaaleille ei ole ilmennyt tarvetta ruohonjuuritasolta, sanoo valtio-opin professori Tapio Raunio Tampereen yliopistosta.

– Kun poliittiseen järjestelmään tehdään muutoksia, se tulee tehdä huolellisen harkinnan ja keskustelun jälkeen. Nyt kumpaakaan ei ole ollut. Näin isoista asioista ei saisi sopia parin kolmen puoluejohtajan kesken keskellä yötä, Raunio arvostelee.

Hän viittaa marraskuiseen hallituskriisiin, jossa hallituspuolueet sopivat yöhön venyneissä neuvotteluissa lopulta sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta ja itsehallintoalueista.

Itsehallintoalueilla järjestetään tulevaisuudessa vaalit, joissa valitaan edustajat aluehallinnon ylimpään päättävään elimeen eli valtuustoon.

Ensimmäiset aluevaalit ovat aluehallinnon uudistusta valmistelevan projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöystin mukaan näillä näkymin vuoden 2018 presidentinvaalien yhteydessä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja