Professori Espoon siltaturmasta ja väliaikaisrakenteista: "Ymmärtävätkö kaikki, mitä ollaan tekemässä?"

Professori Espoon siltaturmasta ja väliaikaista rakenteista: "Ymmärtävätkö kaikki, mitä ollaan tekemässä?" 2:03
Professori Espoon siltaturmasta ja väliaikaista rakenteista: "Ymmärtävätkö kaikki, mitä ollaan tekemässä?"

Espoossa torstaina tapahtunut väliaikaisen kävelysillan romahtaminen oli järkyttävä tapahtuma, toteaa kantaviin betonirakenteisiin erikoistunut professori Anssi Laaksonen Huomenta Suomen uutisille.

Tapiolassa eilen tapahtuneen siltaromahduksen syyksi epäillään kahden siltaa kannatelleen palkin putoamista. Yli 20 ihmistä joutui sairaalahoitoon tilapäisen kävelysillan romahdettua heidän allaan.

Professorin mukaan sortumisia tapahtuu valitettavasti Suomessa niin pysyville kuin väliaikaisillekin rakenteille, eikä tapahtuma ollut kovin yllättävä.

– Maailmalla aika usein tällaiset tapahtumat liittyvät työnaikaisiin ja väliaikaisiin järjestelyihin.

Laaksonen toteaa, että turvallisuuden tulee aina olla tärkein ominaisuus, oli kyseessä sitten pysyvä tai väliaikainen rakenne.

– Asioita on hankala yleistää, mutta kenties työnaikainen rakentaminen on kirjavampaa kuin pysyvä. Ymmärtävätkö kaikki osapuolet, mitä ollaan tekemässä, kun tällaista lähdetään toteuttamaan?

– Rakenteet tulisi suunnitella, rakentaa ja ylläpitää niin, että ne tulevat huolella tehtyä, koska se vaikuttaa juuri meihin ihmisiin ja rakenteen turvallisuuteen.

Poliisi on aloittanut tapahtuneesta rikostutkinnan, mutta toistaiseksi ketään ihmistä ei epäillä rikoksesta. Onnettomuustutkintakeskuksesta kerrotaan MTV Uutisille, että tapauksen tutkinta valmistunee vuoden sisällä.

Poliisi ja pelastuslaitos tiedottavat Espoon siltaturmasta 31:25
Näin Poliisi ja pelastuslaitos tiedottivat Espoon siltaturmasta. Katso video.

Silminnäkijä Espoon siltaromahduksesta: "Yksi poika roikkui telineissä" 6:01
Silminnäkijä: "Yksi poika roikkui telineissä" – MTV Espoossa


Lue myös:

    Uusimmat