"Olen usein miettinyt kauanko kävelysillat kestävät" – näin paikalliset kommentoivat turmasiltaa

Silminnäkijä Espoon siltaromahduksesta: "Yksi poika roikkui telineissä" 6:01
Silminnäkijä kertoo onnettomuudesta MTV:lle: "Yksi poika roikkui telineissä"

Espoon Tapiolassa oli torstaina onnettomuuden jälkeen käytössä samankaltaisia rakennelmia kuin romahtanut kävelysilta oli.

Turmapaikan lähellä asuva Ilpo Niemi kertoi STT:lle torstaina, että hän kulkee paikalla päivittäin.

– Tämä on vakioreittini. Juuri eilen kun käveltiin tästä koiran kanssa ja huomasin, kuinka nämä sillan vanerit narisevat kävellessä. Mietin, että milloinkohan näiden kunto on viimeksi tarkistettu. Sitten seuraavana päivänä tapahtui tällainen, Niemi sanoi.

Paikallisten Irmeli ja Erkki Rämön päivittäinen kauppareitti kulkee vaneripohjaisten kävelysiltojen poikki. Pariskunta kertoo suhtautuneensa rakennelmiin varauksellisesti jo ennen onnettomuutta.

– Olen erittäin usein miettinyt, kauanko kävelysillat kestävät. Ne vaikuttavat lahonneilta ja heppoisilta. Ne notkuvat kun niillä kävelee, Irmeli Rämökertoi STT:lle.

– Näillä kävellessä on ollut vähän epävarma olo. Mielessä on käynyt, että voisiko kulunut vaneri antaa periksi. En tiedä, onko tässä käynyt niin, sillä pohja näyttää pettäneen niin suurelta alueelta, Erkki Rämö lisäsi.

Rämöt olivat onnettomuusaikaan muualla. Kuullessaan kävelysillan romahtaneen, olettivat he onnettomuuden tapahtuneen yhdellä kävelysiltojen pidemmistä suorista. Heille ei ollut tullut mieleenkään, että monta kymmentä ihmistä olisi ollut samaan aikaan muutaman metrin pituisella ylikulkusillalla.

– Ei tässä yleensä ole niin monia ihmisiä. Tämä on järkyttävää. Ei käy kateeksi yritystä, joka nämä teki, Irmeli Rämö sanoi.

Espoon kaupunki on tilannut Renta Telineiltä sekä sillan että sen lainmukaiset viikoittaiset tarkastukset. Espoon kaupunki kertoi torstaisessa tiedotteessaan, että sortunut silta on kaupungin vastuulla.

Romahduksessa loukkantui 27 ihmistä. Siltaa oli onnettomuushetkellä ylittämässä noin 45 ihmistä, kertoo poliisi. Heistä 24 putosi sillan romahtaessa, jotka kaikki kuljetettiin sairaalahoitoon, kerrottiin Husista. He olivat pääasiassa Helsingin Kalasataman koulun kahdeksasluokkalaisia, joilla oli eriasteisia ylä- ja alaraajavammoja. Pudonneiden joukossa oli yksi opettaja.

Poliisi kertoi torstaina, että senhetkisten tietojen mukaan kukaan ei saanut onnettomuudessa hengenvaarallisia vammoja.

Lue myös: