Prinssi Charles teki uuden ennätyksen Britannian hovissa

Prinssi Charles Britannian hovin pitkäaikaisin kruununperijä.

Sunnuntaina prinssi Charles saavutti erityisen rajapyykin, kun hänestä tuli Britannian hovin historian pitkäaikaisin Walesin prinssi. Charles oli sunnuntaihin mennessä palvellut kruunua tittelin alaisuudessa jo 59 vuotta, kuukauden ja 15 päivää.

68-vuotias Charles nimitettiin Walesin prinssiksi äitinsä kuningatar Elisabetin toimesta vuonna 1969 hänen ollessaan 20-vuotias. Entinen ennätyksen haltija oli hänen esi-isänsä Edward VII, joka oli toisen pitkäaikaisen monarkin, kuningatar Victorian poika.  

Edwardin äiti kuningatar Victoria oli pitkäaikaisin vallassa ollut brittiläinen monarkki 63 vuoden ja 216 päivän kestoisella valtakaudellaan, ennen kuin kuningatar Elisabet rikkoi hänen ennätyksensä syyskuun 9. päivä vuonna 2015. 

91-vuotias Elisabet ei ole osoittanut mitään merkkejä siitä, että kruunu vaihtaisi omistajaa lähiaikoina. Kun aika kuitenkin koittaa, Charlesista tulee Britannian vanhin kruunattava kuningas. 

Charles on myös hovin pitkäaikaisin kruununperijä, sillä se asema hänellä on ollut siitä asti kun hän oli kolmevuotias ja hänen äitinsä kruunattiin Britannian hallitsijaksi. 

Kuninkaallinen isoisä Charles on 21. Walesin prinssi. Vaikka yleinen käytäntö on, että tämä titteli annetaan vallassa olevan hallitsijan vanhimmalle pojalle, ei ole kuitenkaan automaattista että se siirtyy vallan vaihtuessa. Sen sijaan valtaan nousevan kuninkaan tai kuningattaren täytyy luoda titteli joka kerta uudestaan. 

Lähde: People


Lue myös:

    Uusimmat