Prinssi Charles paljasti suosikkikappaleensa – yllättääkö lista?

Prinssi Charles täyttää 70 vuotta 3:38
VIDEO: Prinssi Charles täytti 70-vuotta

Britannian prinssi Charles istui keskustelemaan lempimusiikistaan BBC Radio 3 -kanavan haastattelussa.

Prinssi Charles puhuu musiikkimieltymyksistään BBC Radio 3 -kanavan Private Passions ohjelman joulujaksossa. Kyseinen jakso tehtiin juhlistamaan Charlesin 70-vuotispäivää, jota juhlittiin viime kuussa.

Charles ilmaisi ohjelmassa kiintymystään Leonard Cohenin musiikkiin. Hän valitsi soitettavaksi Cohenin kappaleen Take This Waltz, joka on Cohenin sovitus Federico García Lorcan kirjoittamasta runosta.

– Olen aina rakastanut Leonard Cohenin ääntä ja hänen lähestymistapaansa laulamiseen. Hänen laulu- ja kirjoitustyylinsä oli niin uskomattoman sivistynyt. Kappale on mielestäni erittäin liikuttava, sanoitukset ovat niin erikoiset, Salvador Dalín kaltaiset, Charles perusteli ohjelmassa.

Cohenin lisäksi Charles hehkutti harvoin esitettävää Jean-Marie Leclairin Scylla et Glaucus -oopperaa, joka on peräisin 1700-luvulta. Ooppera perustuu Ovidiuksen Muodonmuutoksia -runokirjaan, joka kertoo meren jumalan ja nymfin yksipuolisesta kiihkosta.

– Aina, kun kuulen sen, se saa minut paremmalle tuulelle. Se on niin uskomattoman rytminen, se on niin uskomattoman iloinen ja jännittävä... Tiedätkö, sellaista musiikkia, joka laittaa askeleeseesi jälleen vauhtia sen jälkeen, kun olet ollut allapäin, Charles kommentoi kiintymystään kyseistä oopperaa kohtaan.

Prinssin muihin valintoihin kuuluivat hänen ja herttuatar Camillan häissä laulettu uskontunnustus, Beethovenin viidennen sinfonian viimeinen osa, Haydnin ensimmäinen sellokonsertto C-duurissa ja Wagnerin Nürnbergin mestarilaulajat -ooppera.

Lue myös:

    Uusimmat