Prinssi Charles kommentoi vihdoin Lilibet-vauvan syntymää: "Tulin hiljattain viidettä kertaa isoisäksi"

2:44
Prinssi Harry vertasi kuninkaallista elämää Truman Show -elokuvaan sekä eläintarhaan.

Prinssi Charles kommentoi hellyttävin sanoin Lilibet Dianan syntymää tiistaina pitämässään puheessa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan juhlivat onnellista perhetapahtumaa kesäkuun alussa, kun heidän toinen lapsensa Lilibet Diana syntyi perjantaina 4. kesäkuuta. Herttuapari on saanut onnitteluja tyttärensä syntymän johdosa ympäri maailman, mutta myös kuninkaallisen perheen jäseniltä. 

Tilanne kuninkaallisten sekä hovin elämän taakseen jättäneiden Harryn ja Meghanin välillä on ollut jo tovin melko tulenarka. Vuoden alussa Harry ja Meghan kohauttivat antamalla Oprah Winfreylle haastattelun, jossa he muun muassa vihjasivat esikoisensa Archien ennen syntymäänsä brittihovissa kytevän rasismin kohteeksi. Prinssi Harry on jatkanut sittemmin esittämällä lisää kritiikkiä hovia sekä kuninkaallista elämää kohtaan ja jopa haukkunut isänsä prinssi Charlesin taidot vanhempana. 

Tiistaina 8. kesäkuuta Charles kuitenkin kommentoi julkisesti viidennen lapsenlapsensa syntymää koskettavin sanoin. Charles mainitsi pojantyttärensä syntymästä pitämässään puheessa Cowleyssa, jossa hän puhui automerkki BMW:n kehittämistä innovaatioista. 

– Teknologian kehitys, kuten esimerkiksi sähköautot, raskaan liikenteen vihreä vety, on tärkeää maailmamme terveyden ylläpitämiseksi tulevia sukupolvia varten. Se on jotain, mistä olen itsekin varsin tietoinen, sillä tulin hiljattain viidettä kertaa isoisäksi, Charles totesi puheessaan. 

– Nämä onnelliset uutiset todella muistuttavat jokaista tämän osa-alueen jatkuvasta kehittämistarpeesta, varsinkin kestävien paristojen teknologian suhteen, sen perinnön suhteen, jonka testamenttaamme lapsenlapsillemme. 

Kuninkaallisen perheen jäsenet julkaisivat sunnuntaina 6. kesäkuuta lausunnon, jossa kerrottiin, että hovissa ollaan hyvin onnellisia Harryn ja Meghanin tyttären syntymästä. Charles ja hänen puolisonsa herttuatar Camilla onnittelivat myös Harrya ja Meghania oman Instagram-tilinsä kautta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Onnittelut Harrylle, Meghanille ja Archielle Lilibet Dianan -vauvan saapumisesta. Toivomme heille kaikkea hyvää tänä aikana, Charlesin ja Camillan Instagram-tilillä kirjoitettiin. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja