Prinsessa Dianan ja Dodi Al-Fayedin kuuluisa muistopatsas poistettiin: "Jaoimme sen julkisesti niin monien vuosien ajan"

1:02

Prinsessa Dianan ja Dodi Al-Fayedin maailmankuulu muistopatsas on poistettu Harrodsin tavaratalosta. 

Lontoolaisen luksustavaratalon Harrodsin edustaja tiedotti tammikuussa, että tavaratalossa oleva muistopatsas prinsessa Dianasta ja hänen miesystävästään Dodi Al-Fayedista poistetaan. Patsas palautetaan Al-Fayedin isälle Mohamed Al-Fayedille, joka aiemmin omisti Harrodsin.

Diana ja Dodi Al-Fayed kuolivat traagisessa auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997. Patsas on ollut nähtävillä tavaratalossa kahdenkymmenen vuoden ajan.

Perjantaina 13. huhtikuuta Mohamed Al-Fayed kertoi, että patsas poistettiin pääsiäisenä tavaratalon ollessa suljettuna. Patsas sijaitsee nyt Al-Fayedin puutarhassa Surreyssä. 

– On siunattua ja lohdullista, että voimme pitää Dodia ja prinsessa Dianaa esittävää patsasta perheemme kodin yksityisyydessä sen jälkeen, kun jaoimme sen julkisesti niin monien vuosien ajan Harrodsilla, Mohamed Al-Fayed kertoi. 

– Dodi oli mahtava poika, joka eli elämäänsä täysillä ja tämä patsas kummastakin heistä elämiensä yhdessä onnellisimmassa hetkessä on ikuinen muisto heidän rakkaudestaan ja täysistä elämistään, Mohamed Al-Fayed kommentoi.

Harrodsin tiedottajan mukaan päätös patsaan poistamisesta tehtiin sen jälkeen, kun Dianan pojat prinssit William ja Harry ilmoittivat pian äitinsä kuoleman 20-vuotispäivän jälkeen, että he teettävät uuden patsaan.

– Olemme olleet ylpeitä saadessaamme toivottaa ihmiset ympäri maailmaa tervetulleiksi vierailemaan muistopatsaan luona kahdenkymmenen vuoden ajan. Saadessamme ilmoituksen uudesta virallisesta prinsessa Dianan muistopatsaasta tunnemme oikeaksi luovuttaa tämän muistopatsaan herra Al-Fayedille, Harrodsin toimitusjohtaja Michael Ward kommentoi asiaa tammikuussa. 

Pronssipatsas esittää Dodi Al-Fayedia ja prinsessa Dianaa tanssimassa Välimeren aalloilla albatrossin siipien alla, jonka tarkoituksena on symboloida vapautta ja ikuisuutta. Patsas lepää alustan päällä, jossa lukee "Innocent Victims" (suom. syyttömät uhrit) joka on myös teoksen nimi. 

Kun patsas paljastettiin aikoinaan, Mohamed Al-Fayed sanoi sen olevan soveliaampi kunnianosoitus kuin Dianan virallinen muistosuihkulähde Hyde Parkissa, jota Al-Fayed kutsui viemäriksi. 

Lähde: People   

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja