Prinsessa Catherine hämmästytti vuonna 2013 astuttuaan julkisuuteen hyvin pian esikoisensa syntymän jälkeen – lääkäri paljastaa nyt yksityiskohtia haastavasta synnytyksestä

Näin 8-vuotias prinssi George on kasvanut 0:30
Katso videolta, kuinka prinssi George on kasvanut

Prinssi Georgen synnytyksessä mukana ollut lääkäri Marcus Setchell paljastaa olleensa itsekin hermostunut tulevan kuninkaan syntymän aikaan.

Prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen esikoinen prinssi George viettää tänä kesänä 10-vuotispäiviään. Tulevan kuninkaan syntymäpäiviä juhlitaan perheessä 22. heinäkuuta. 

William ja Catherine menivät naimisiin vuoden 2011 huhtikuussa. Muutamaa vuotta myöhemmin syntyi kansan kovasti odottama kruununperijä. Synnytyksen jälkeen Catherine ja William esittelivät lapsensa maailmalle St. Maryn sairaalan Lindo-siiven oven portailla kuninkaallisiin perinteisiin kuuluen.

Juuri esikoisensa saanut Catherine hämmästytti tuolloin laittautuneena sekä rauhallisella ja tyynellä olemuksellaan, mutta synnytys itsessään oli lähteiden mukaan kaikkea muuta, paitsi helppo. 

Tuoreeltaan antamassaan haastattelussa kuninkaallinen synnytyslääkäri Marcus Setchell kertoi, että Catherine saapui St. Maryn sairaalaan heinäkuun 22. päivän ensimmäisinä tunteina, ja synnytys kesti noin 12 tuntia. Prinssi George syntyi kello 16:24, mutta kuninkaallisen syntymästä tiedotettiin virallisesti vasta tunteja myöhemmin, noin iltakahdeksan aikaan. 

Perinteeseen kuului myös, että Williamin oli soitettava salatulla puhelinlinjalla isoäidilleen kuningatar Elisabetille, jotta voisi kertoa uutisen tälle henkilökohtaisesti. Tämän jälkeen William soitti Catherinen vanhemmille, tämän sisaruksille, omalle isälleen Charlesille sekä pikkuveljelleen prinssi Harrylle. William ja Catherine esittelivät vauvansa maailmalle sairaalan edustalla seuraavana päivään lähtivät sairaalasta kotiinsa Kensingtonin palatsiin. 

Haastattelussaan synnytyksessä mukana ollut Setchell kertoi, että hänen onnistui livahtaa sairaalaan salaa, mutta hänet kuvattiin myöhemmin hänen poistuessaan sairaalasta. Setchell myönsi olleensa itsekin hermostunut ennen synnytystä ja tunteneensa paineita siihen osallistumisesta. 

– Luulen, että se mitä yritin tehdä prinssi Georgen synnytyksessä, oli muistuttaa itseäni siitä, että tässä on vain yksi vauva, jonka vanhemmilla on todennäköisesti kaikki samat tunteet, tuskat ja epämukavuuden aiheet kuin kaikilla muillakin hoitamillani ihmisillä. 

Catherinella ja Williamilla on Georgen lisäksi kaksi nuorempaa lasta: 7-vuotias prinsessa Charlotte sekä 4-vuotias prinssi Louis. George on isänsä, Walesin prinssi Williamin jälkeen seuraavana kruununperimysjärjestyksessä.

Lähde: Hello!

Lue myös:

    Uusimmat