Presidentti Zelenskyi kehottaa Venäjää antautumaan – lähetti suoran viestin vihollissotilaille: "Miksi teidän täytyisi kuolla?"

Presidentti Zelenskyi kehotti Venäjää antautumaan ja lähetti suoran viestin vihollissotilaille:"Miksi teidän täytyisi kuolla?" 2:03
Video: Zelenskyi kehotti venäläisiä antautumaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan jatkuu kolmatta viikkoa. Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi kehotti eilen maanantaina jokailtaisessa videopuheessan venäläisiä joukkoja antautumaan.

– Ette tule ottamaan mitään Ukrainalta. Mutta ihmishenkiä te otatte. Teitä on paljon, mutta myös teidän henkenne tullaan ottamaan.

– Mutta miksi teidän täytyisi kuolla? Minkä takia? Tiedän, että haluatte selviytyä elossa, presidentti Zelenskyi sanoi. 

Zelenskyi kertoi myös puolustuksen saavutuksista

Zelenskyi nosti puheessaan myös esille, kuinka ukrainalaiset kaappaavat venäläisten keskusteluja ja kuuntelevat heidän puheitaan. 

– Kuulemme, mitä mieltä todella olette tästä järjettömästä sodasta. Teidän häpeästänne. 

Zelenskyin mukaan Ukraina on onnistunut pudottamaan satoja venäläishelikoptereita ja tuhonnut 80 sotalentokonetta. 

Uutiskanava CNN kertoo, että Venäjä on pyytänyt Kiinalta ruoka-apua. Lisäksi Venäjä on pyytänyt sekä sotilaallista että taloudellista apua Kiinalta.

Sotilasanalyytikot ja muut viranomaiset ovat arvioineet, että Venäjän sotilaiden etenemistä Ukrainassa ovat haitanneet erinäiset logistiset haasteet ja muun muassa joukkojen ruokahuolto.

Katso Zelenskyin koko puhe jutun alussa olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat