Presidentti Trump nauttii suosiostaan Intiassa – otettiin vastaan juhlallisin menoin ja piti puheen maailman suurimmalla krikettiareenalla 100 000 kuuntelijalle: "Intia voi saavuttaa mitä vaan"

2:54
Katso video Donald Trumpin päivästä Intiassa!

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sekä tämän puoliso Melania Trump ovat tällä hetkellä vierailulla Intiassa. Presidentti aloitti matkansa perinteisesti tviittaamalla, tällä kertaa hindiksi.

Presidenttipari otettiin vastaan Ahmedabadin kaupungissa näyttävin menoin perinteisen kansanmusiikin säestämänä. Heitä isännöi Intian pääministeri Narendra Modi, jota Trump on kuvannut ystäväkseen. 

Vierailu alkoi Modin kotiosavaltion pääkaupungista Ahmedabadista. Massiivinen väkijoukko oli tullut toivottamaan Trumpin tervetulleeksi moottoritien varteen, kertoo CNN.

Lentokentältä Trumpin matka jatkui Ashramiin, jossa Mahatma Gandhi asui yli kymmenen vuoden ajan. Trump jätti terveisensä Ashramin vieraskirjaan.

– Kiitos tästä upeasta vierailusta suurelle ystävälleni.

Satoja tuhansia kuuntelijoita

Trump piti puheen maailman suurimmalla krikettistadionilla yli 100 000 ihmisen kuunnellessa. Kuuntelijat hurrasivat innokkaasti Trumpin kiittäessä Intian demokratiaa, Modia ja Bollywoodia.

Presidentti Trump otti puheessaan kantaa muun muassa maahanmuuttokysymyksiin.

– Intiaa on aina ihailtu ympäri mailmaa paikkana, jossa miljoonat hindut ja muslimit sekä sikit ja jainit rukoilevat rinnakkain harmonisesti, Trump sanoi.

3:57
Kuutentele presidentti Donald Trumpin puheen kohokohdat videolta!

Samalla Trump myös puolusti maahanmuuttovalvontaa.

– Jokaisella valtiolla on oikeus turvata ja hallita rajojaan. Yhdysvallat ja Intia ovat sitoutuneet tekemään yhteistyötä terroristien pysäyttämiseksi ja heidän ideologiansa torjumiseksi, Trump lisää.

Todellinen työ alkaa huomenna

Presidenttipari jatkoi matkaansa Agraan, jossa kuuluisa Taj Mahal -mausoleumi sijaitsee. Trump vierailee myös maan pääkaupungissa Delhissä.

Delhissä Trumpin ja Modin on määrä keskustella kipeästä kauppakiistasta sekä turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Yhdysvallat on yksi Intian tärkeimmistä kauppakumppaneista, ja maiden välillä on ollut jännitteitä kauppakysymyksissä. Niistä huolimatta Trumpin ja Modin välejä on kuvattu lämpimiksi, kertoo STT.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.