Presidentti Sauli Niinistö Ylellä: Koronakriisin sankareita ovat terveydenhuoltoalan ammattilaiset

Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio MTV:n erikoishaastattelussa - katso koko haastattelu tästä 6:36
Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio MTV:n erikoishaastattelussa - katso koko haastattelu tästä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi itsenäisyyspäivänä koronakriisin hoidossa kunnian terveydenhuoltohenkilökunnalle.

– He ovat tämän kansakunnan sankareita. Työssään joutuu altistamaan itsensä vaaralle, Sauli Niinistö sanoi Presidentinlinnassa Linnan juhlien lähetyksessä Ylellä.

– Se on valtavan vaativa kokonaisuus. Ja kun se työ on hädässä olevan ihmisen, hyvinkin sairaan ihmisen auttamista ja pelastamista, kyllä siinä on valtava kaksoistaakka.

Ei ikävä kättelyjonoa

Presidentti kertoi, ettei välttämättä kaipaa kättelyjonoa, joka on perinteisesti liittynyt Linnan juhliin.

– Taas kerran muistuttaisin, että juhlimme nyt Suomen itsenäisyyttä, kaikkia hienoja asioita joita sen takana on. Sitä taustaa vasten se, kätelläänkö tai tansitaanko täällä Linnassa, on vähän pienemmän luokan asia.

Presidenttiparilta kysyttiin, millaisista asioista itsenäisyyspäivän tunnelma syntyy heille.

– Se syntyy syvästä ilosta, että saamme elää vapaassa Suomessa ja nauttia yhdessä niistä kaikista hyvistä asioista, joita meillä maassamme on. Se tunnelma syntyy kiitollisuudesta, myös menneiden sukupolvien muistamisesta ja siitä riemusta, että saamme taas yhdessä juhlistaa yhtä erityistä itsenäisyyspäivää, Jenni Haukio kertoi. 

Illan teemana "Suomi selviää"

Linnan juhlien teema on tänä vuonna "Suomi selviää".

Haukion mukaan teemalla halutaan viestittää positiivista tulevaisuudenuskoa.

– Me suomalaiset olemme aina selvinneet haasteista ja paljon vakavammistakin haasteista ja niin tulemme tästäkin selviämään. 

– Eli ehkä (halutaan) tarkastella hivenen menneitä kuukausia, että minkä arvojen ja tunteiden voimin tässä on pärjätty ja myös katsoa myönteisesti, valoisasti tulevaisuuteen, että kyllä tästä selvitään.

Haukion mukaan keskinäinen luottamus toistemme välillä on keskeinen tekijä koronatilanteesta selviämisessä.

Lue myös:

    Uusimmat