Presidentti Niinistö otti kantaa puheestaan tehtyihin tulkintoihin – "Jos mielipiteeni muuttuu, ilmaisen senkin selkeästi"

MTV:n politiikan toimittajan analyysi presidentin uudenvuodenpuheesta:"Niinistö jämäkästi nosti esille, että Suomi itse päättää mahdollisesta Nato-jäsenyydestä" 4:57
MTV:n politiikan toimittaja analysoi presidentin uudenvuodenpuheen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut kantaa hänen uudenvuodenpuheestaan nousseeseen keskusteluun. Presidentin kanslian verkkosivuilla julkaistussa kirjoituksessa Niinistö toteaa muun muassa, että Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja on vakaa.

Puheesta on etsitty merkityksiä esimerkiksi siitä näkökulmasta, sisälsikö se jonkinlaisen viestin Venäjälle jännittyneessä kansainvälisessä tilanteessa. Ajankohtainen keskustelu Suomen sotilaallisesta liittoutumisesta nousi myös esiin.

Presidentti kehottaa muistamaan, mitä hän puheessaan tarkalleen totesi: ”Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja on vakaa. Se on rakennettu kestämään vaikeitakin aikoja. Nopearytmisessä maailmassa on entistäkin tärkeämpää tietää, milloin kiiruhtaa, milloin malttaa.”

Naton suhteen Niinistö kirjoittaa todenneensa puheessa tismalleen saman kuin joulukuun alussa. Eli siis sen, että Suomen valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua ja hakea Nato-jäsenyyttä. Hän pitää myös tärkeänä sitä, että sotilasliitto pitää kiinni avoimien ovien politiikasta.

– Jos tilanne ja mielipiteeni muuttuu, niin ilmaisen senkin selkeästi, Niinistö kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat