Presidentti Niinistön viesti suomalaisille: "Pitäkää pää kylmänä"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo Suomen turvallisuusympäristön olevan nyt nopeassa ja rajussa muutoksessa. Tuoreessa lausunnossaan hän sanoo ymmärtävänsä kansalaisten huolen.

Niinistö kertoo keskustelleensa eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajien, eduskunnan puhemiehistön ja ulko- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajien kanssa eilen. 

Lausunnon välittää Tasavallan presidentin kanslia.

– Kävimme yhdessä puolustusvoimain komentajan kanssa vakavan keskustelun Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja käynnissä olevan sodan vaikutuksista Suomen turvallisuuteen ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. 

– Turvallisuusympäristömme on nyt nopeassa ja rajussa muutoksessa. Ymmärrän hyvin suomalaisten tunteman huolen ja tarpeen reagoida tilanteeseen. 

Hätiköintiin ei kuitenkaan ole tarvetta.

– Akuutin kriisin keskellä on kuitenkin erityisen tärkeää pitää pää kylmänä ja arvioida jo tapahtuneiden ja mahdollisesti tulevien muutosten vaikutusta turvallisuuteemme huolella – ei viivytellen, mutta huolella. 

– Tätä työtä Suomen ja suomalaisten turvallisuuden eteen teemme taukoamatta. Yhteinen käsitys yhteisestä vastuusta on eilisen jälkeen entistäkin vahvempi.

Lue myös:

    Uusimmat