Mainos

Presidentti Niinistö Britannian parlamentin brexit-väännöstä: "En ole ymmärtänyt pitkään aikaan, mistä siellä äänestetään"

30:02

Suomen ja Saksan presidenttien Sauli Niinistön ja Frank-Walter Steinmeierin mukaan brexit on jo aiheuttanut merkittävää vahinkoa myös EU:lle, ei vain Britannialle.

Poliitikkojen kyvyttömyys hallita poliittisen päätöksen toimeenpanoa syö uskottavuutta poliittiseen päätöksentekoon laajemminkin, Steinmeier arvioi.

–  Pelissä on eurooppalaisten instituutioiden uskottavuus, Steinmeier sanoi.

Presidentit puhuivat Naantalissa tämän vuoden Kultaranta-keskustelujen alkajaisiksi.

Niinistön mukaan EU:n linja Britannian EU-eron suhteen on ollut koko ajan selkeä, mutta se on ehkä sekoittunut jatkuvaan hämmentävään uutisvirtaan Lontoosta.

–  En ole ymmärtänyt pitkään aikaan, mistä siellä äänestetään, Niinistö arvioi Britannian parlamentin toistuvia brexit-käsittelyjä.

Presidenttien puheenvuoroissa ja keskusteluissa peräänkuulutettiin EU:lle selkeämpää ääntä ja yhteisten etujen puolustamista. Steinmeier kaipasi poliittisilta johtajilta enemmän itseluottamusta ja optimismia sääntöperusteisen kansainvälisen järjestyksen ja liberaalin demokratian puolustamiseen niin Euroopassa kuin maailmalla.

–  Emme ole vielä hävinneet taistelua ja minusta meillä on etu puolellamme. -- Jos poliitikot ja liberaali demokratia eivät tarjoa ratkaisuja, niin kuka sitten? Itsevaltaiset järjestelmät keskittyvät huolehtimaan vakaudesta, mutta eivät tulevaisuudesta, Steinmeier sanoi.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja