Mainos

Presidentti Donald Trump kutsui tv-kanavan haastattelussa tutkijoita poliittisesti värittyneeksi – "En kiellä ilmastonmuutosta, mutta se voi hyvin palata takaisin"

0:57

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uskoo, että ilmasto lämpenee, mutta saattaa palautua takaisin. 

CBS-kanavan 60 Minutes -ohjelman haastattelussa Donald Trump kertoo, että ei usko ilmastonmuutoksen olevan huijausta, mutta toteaa, että ei voi olla varma, onko ilmaston lämpeneminen ihmisen aiheuttamaa.

– Uskon, että jotain muuttuu, mutta se muuttuu takaisin. En usko, että ilmastonmuutos on huijausta, mutta en tiedä onko se ihmisen aiheuttamaa. En halua antaa biljoonia ja biljoonia dollareita. En halua menettää miljoonia ja miljoonia työpaikkoja. En halua, että joudumme alakynteen, Trump totesi haastattelussa.

"Heillä on todella suuri poliittinen agenda"

Trump jatkoi ilmastoaiheesta mainitsemalla, että kaikki tutkijat eivät ole yksimielisiä ilmastonmuutoksen aiheuttajasta.

– En kiellä ilmastonmuutosta, mutta se voi hyvin palata takaisin. Nyt puhutaan miljoonista vuosista. Sanotaan, että meillä oli paljon pahempia hurrikaaneja kuin Michael.

Toimittaja Lesley Stahl vaati Trumpia kertomaan, keiden puheisiin hän viittaa sanomisissaan. Toimittaja haastoi presidenttiä kysymällä, mitä Trump on mieltä sellaisten tutkijoiden arvioista, jotka ovat päinvastaisia.

– Sinun täytyy näyttää minulle nämä tutkijat, koska heillä on todella suuri poliittinen agenda Lesley. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja