Mainos

Potkut saanut rehtori sai kirjallisen varoituksen jo vuonna 2009 – Kärsämäen kunnanjohtaja: "alatyylisiä kommentteja, vanhemmille ja henkilökunnalle huutamista"

2:14

Kärsämäen Frosteruksen koulun rehtorin Tuomo Pesosen virkasuhde purettiin tänään. Syynä on pitkään jatkunut, rehtorille sopimaton käytös ja seksuaalisen häirinnän julkinen vähättely. Päätöksen teki Kärsämäen kunnanhallitus, ja päätös oli yksimielinen.

Kunnanjohtaja Esa Jussilan mukaan Pesosen toiminnassa on ollut huomautettavaa melkein heti siitä lähtien, kun hän aloitti rehtorina vuonna 2007.

Video: Vain harva ilmoittaa häirinnästä.

– On ollut alatyylisiä ja kaksimielisiä kommentteja sekä huutamista esimerkiksi koulun henkilökuntaa ja vanhempia kohtaan, kertoo Jussila.

Pesonen on Jussilan mukaan puhunut asiattomasti osittain oppilaiden kuullen. Sen sijaan hänen mukaansa ei ole tullut esille sellaista, että rehtori olisi kohdistanut sopimattomat puheet oppilaille.

Puhutteluja ja kirjallinen varoitus

Kunnanjohtaja Jussilan mukaan rehtori Pesonen on ollut sekä esimiehensä, eli koulutoimenjohtajan että pari kertaa kunnanjohtajankin puhuttelussa. Vuonna 2009 Pesoselle annettiin kirjallinen varoitus.

– Sen jälkeenkin on ollut suullisia puhutteluja. Esimies on ilmeisesti uskonut, että parempaan suuntaan ollaan menossa, mutta käytös ei ole muuttunut, kertoo Jussila.

Frosteruksen koulu on toinen Kärsämäen kunnan kahdesta peruskoulusta. Koulu on yhtenäiskoulu, eli nuorimmat oppilaat ovat esikoululaisia ja vanhimmat yhdeksäsluokkalaisia.

Kunnanhallituksen mukaan kiusaamista ja häirintää ei missään muodossa hyväksytä eikä väheksytä. Kunnanhallituksen mukaan myös kodeissa tulee kiinnittää huomiota siihen, että jokaisen koskemattomuutta tulee aina kunnioittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.