Mainos

Postin kuljetukset viivästyvät - Itellan rekkakuskeja jäi pois töistä

Itellan rekankuljettajien irtisanomiset ovat johtaneet siihen, että osa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliittoon AKT:hen kuuluvista jäsenistä on jäänyt pois töistä tänään.

Postiyritys Itellan uusimmat irtisanomiset johtivat tänään siihen, että yhtiön palkkalistoilla olevia rekankuljettajia jäi saapumatta töihin. Itellan mukaan toimenpiteistä voi seurata viivytyksiä rahdin kuljetuksissa.

Vielä tänään rahtilähetykset saatiin yhtiön mukaan suurimmaksi osaksi jaettua. Mielenilmaus jatkuu perjantaiaamuun.

Itella kertoi irtisanovansa 55 rekkakuskia eilen päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena. Yhtiö arvioi yt-neuvottelujen alkaessa, että irtisanomistarve on 85 kuljettajaa.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliittoon AKT:hen kuuluvia työntekijöitä jäi pois töistä useilla paikkakunnilla. Lisäksi AKT on asettanut Itellan satamasaartoon, mikä viivästyttää myös tuonti- ja vientilähetyksiä.

Työntekijöiden mielenilmaisut kohdistuvat Tampereen, Kokkolan, Kajaanin, Kuopion, Joensuun, Mikkelin, Kouvolan, Lahden, Jyväskylän, Porin ja Turun kappaletavaraterminaaleihin.

Yt-neuvottelujen piirissä oli yli 400 vakituista työntekijää. 55 irtisanottavan lisäksi 26 kuljettajalle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä muille paikkakunnille.

-Kannattavuutemme on ollut heikolla tasolla. Muutos parantaa terminaalien välisten runkokuljetusten tehokkuutta ja sitä kautta kannattavuutta, Itella Logistiikan kotimaan kuljetuksen johtaja Timo Kinnunen perustelee irtisanomisia.

Seuraavaksi yhtiö kertoo käyvänsä henkilöstön kanssa yksilötason neuvottelut, minkä jälkeen tiedetään paikkakuntakohtaiset vaikutukset. 

Toiset suuret yt:t

Rekkakuljettajia koskeneet yt-neuvottelut olivat jo toiset suuret yt:t Itellalla lyhyen ajan sisällä. 

Maaliskuussa Itella sai päätökseen yt-neuvottelut, joiden jälkeen yhtiö ilmoitti irtisanovansa peräti 495 postinkantajaa. Itella kertoo, että myöhemmin luku on supistunut runsaaseen 400:aan.

Turun Sanomat kertoi tänään, että Itella on palkannut keväällä irtisanomiaan työntekijöitä takaisin määräaikaisiin töihin.

Itellan palvelujohtaja Anu Punola sanoo lehdelle, että kyse on kymmenistä postinkantajista. Pääluottamusmies Mauri Iljin vahvistaa asian.

Uudelleen töihin kutsutut postinjakajat ovat määräaikaisessa sopimuksessa ainakin toukokuun ajan. Punolan mukaan sopimuksia voidaan tarvittaessa pidentää.

Postinjakelu takkuili irtisanomisten jälkeen niin pahasti, että Viestintävirasto tehosti Itellan tarkkailua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.