Mainos

Satojen postilaisten ulosmarssit haittaavat postinjakelua

Postilaisten ulosmarssit haittaavat postinjakelua eri puolilla maata. Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn mukaan spontaaneja ulosmarsseja on muun muassa Helsingin Pasilassa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Oulun seudulla.

Ulosmarssien syynä on Postin aie palkata töihin SOL:n vuokratyöntekijöitä. PAU on asettanut ylityö-, perehdyttämis- ja koulutuskiellon niille työpaikoille, johin vuokratyöntekijöitä on tulossa.

Palvelualojen työnantajat Palta pitää sekä ulosmarsseja että ylityökieltoja laittomina. PAUn mukaan vuokratyöntekijöitä on tarkoitus käyttää jatkossa rikkureina mahdollisten työnseisauksien aikana.

Paltan ja PAUn on määrä jatkaa tänään iltapäivällä postialan työehtosopimusneuvotteluja, jotka keskeytyivät perjantaina tuloksettomina.

PAUn mukaan Posti tavoittelee neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin sekä muutosturvasopimuksen poistamista. Paltan mukaan työehtoja on muutettava, jotta Posti voi vastata tämän päivän kilpailuasetelmiin.

– Esimerkiksi varhaisjakelun yötyökorvaus on moninkertainen verrattuna Postin kilpailijoiden noudattamaan työehtosopimukseen, sanoo Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto tiedotteessa.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.