Päivävuorokin marssi ulos Posti Pasilan postikeskuksesta – liitto: Syynä Postin harrastama työehtoshoppailu

Suurin osa Helsingin Pasilan postikeskuksen työntekijöistä on marssinut ulos, kertoo Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU). Myös eilisestä iltavuorosta ja yövuorosta suuri osa ihmisiä marssi ulos.

Ulosmarssit koskevat isoa joukkoa työntekijöitä, koska iltavuorossa on noin 200 ihmistä ja yö- ja päivävuoroissa kussakin noin 100, kertoo PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen STT:lle.

PAU:n mukaan ulosmarssin syy on se, että postikeskuksen yhdessä yksikössä on maanantaina aloittamassa alihankkijana SOL Henkilöstöpalvelut, joka PAU:n mukaan teettää työn noin 30 prosenttia pienemmillä palkoilla verrattuna nykyisiin työehtosopimuksiin.

Riitaa työehtosopimukseseta

Kyse on Niemisen mukaan siitä, että Posti on ilmoittanut, että SOL:n kautta vuokratyöntekijöinä Postilla työskenteleviin ulkomaisten kirjepakettien lajittelijoihin aletaan soveltaa Medialiiton työehtosopimusta Paltan työehtosopimuksen sijaan. Uudessa sopimuksessa on pienempi palkka.

Niemisen mukaan kyse on lisäksi jakajien työehtosopimuksesta, joka ei edes sovellu kirjepakettien lajittelijoiden työhön.

Uuden työehtosopimukseen alle siirtyvät työntekijät ovat jo aiemmin olleet SOL:n kautta vuokratyöntekijöinä, eli heidän työnantajansa ei ole Posti.

"Työnantaja toimii moraalittomasti"

Postilaiset ovat Niemisen mukaan marssineet ulos tukeakseen vuokratyöntekijöitä.

– He ovat kokeneet, että työnantaja toimii moraalittomasti.

Lisäksi Niemisen mukaan postilaisia pelottaa oman palkan kehitys.

– Uhka on se, että milloin tahansa työnantaja voi tehdä heidän osaltaan saman tempun.

Posti luonnehtii PAU:n ulosmarssia laittomaksi.

Lue myös:

    Uusimmat