Positiivinen ongelma? Asiantuntijalta veitsenterävä analyysi Liverpoolin kiistellyistä vaihtoehdoista: ”Siinä on se Kloppin pähkinä”

4:29
Ylläolevalla videolla C Moren asiantuntija Simo Valakari analysoi Liverpoolin hyökkäysvaihtoehtoja Petri Pasasen kanssa.

C Moren asiantuntija Simo Valakari analysoi videolla Liverpoolin hyökkäysvaihtoehtoja, joita on kuvailtu viime aikoina jopa liian hyviksi. Valakarin mielestä Jürgen Kloppilla on tilaisuus mahduttaa sekä Diogo Jota että Roberto Firmino hänen säkenöivään miehistöönsä – mutta sitä varten on löydättävä vastaus yhteen isoon pulmaan.

Liverpool teki syyskuussa suuren pelaajakaupan, kun se hankki 23-vuotiaan Jotan valioliigaseura Wolverhamptonista noin 45 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan.

Monet eivät aluksi osanneet edes varmuudella sanoa, mitä pelipaikkaa nuori portugalilainen tulisi Kloppin alaisuudessa pelaamaan.

Osa piti Jotaa vain varamiehenä Mohamed Salahille, Sadio Manélle ja Firminolle, jotka ovat muodostaneet yhdessä kuolettavan kumppanuuden viime vuosien aikana.

Jotan yhdeksän maalia 15 otteluun kertovat kuitenkin täysin toista tarinaa siitä, mihin rooliin Jota alun perin hankittiin.

Häikäisevät tilastot ovat jopa herättäneet keskustelua siitä, onko Jota tuotu suoraksi korvaajaksi piikkipaikalla tuhlailleelle Firminolle.

Valakarin mukaan asia ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen.

– Jotan hankinta on hieno osoitus siitä, miten Liverpool rekrytoi uusia pelaajia, Valakari sanoi.

– Totta kai pelaajan täytyy olla hyvä ja häneltä on löydyttävä luonnetta, mutta yksi Kloppin tärkeimpiä ominaisuuksia on pelaajan monipuolisuus. Eli se, että hän pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla.

– Diogo Jota pystyy pelaamaan kaikkia kolmea ylintä paikkaa: vasemmalla, keskellä ja oikealla laidalla. Sen lisäksi hän pystyy pelaamaan myös alasvedetyn kärjen ja kymppipelaajan roolissa.

Valakarin mielestä tämä on tärkeä ominaisuus Salahin, Manén ja Firminon lepuuttamisen kannalta, mutta antaa tilaisuuden myös kaikkien neljän samanaikaiselle peluuttamiselle. Sitä varten on kuitenkin löydettävä tietynlainen tasapaino koko joukkueen kesken.

– Jota tuo Liverpoolin hyökkäykseen ennalta-arvaamattomuutta – sellaista X-Factorya. Sen lisäksi on aina mahdollisuus sille, että Jota, Firmino, Salah ja Mané nähdään kaikki neljä samanaikaisesti kentällä, Valakari lisäsi.

– Klopp on huippumanageri. Tiedän, että hän varmasti pohtii tälläkin hetkellä, miten hän saa kaikkia neljää huippuhyökkääjää peluuttaessaan sen tasapainon pidettyä puolustuksen, hyökkäyksen ja tilanteenvaihtojen saralla.

– Siinä on se Kloppin pähkinä, jota hänen täytyy nyt purra.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta Valakarin analyysi siitä, miten Firmino ja Jota konkreettisesti eroavat toisistaan yksilöinä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja