Mainos

Porvoossa ei vielä sairastuneita ulostevedestä – riskiryhmässä pikkulapset, vanhukset ja sairaat

Porvoossa ei ole toistaiseksi tullut tietoon sairastumisia veden takia. Eilen kävi ilmi, että Porvoon vedestä on löytynyt ulosteperäistä bakteeria ja alueelle on annettu vedenkeittokehotus.

Porvoon sairaalasta ylilääkäri Markus Lyyra kertoo, että potilaita ei ole veteen liittyen vielä tullut. Lyyra muistuttaa, että välttämättä veden juonnista ei edes tule oireita.

– Jos tulee oireita, ne ovat normaalin vatsataudin oireet. Muun muassa oksennusta, ripulia ja pientä lämpöä. Oireet kestävät maksimissaan muutaman vuorokauden. Terveelle ihmiselle oireet eivät ole vaarallisia, mutta pikkulapset, vanhukset ja ennalta sairaat ovat enemmän riskiryhmässä, Lyyra sanoo.

Vielä ei tiedetä, miten E.coli-bakteeria on päätynyt veteen tai kuinka kauan tilanne kestää. Porvoo on varautunut jatkamaan tiistaina annettua vedenkeittokehotusta ainakin muutaman päivän.

Sairaalassa käytetään varavettä

Kaupoista vesi loppui heti, mutta keittämisen jälkeen vesijohtoveden pitäisi olla juomakelpoista. Myös sairaalassa on käytössä varotoimenpiteet.

– Varotoimenpiteenä meillä on varavedenjakelu. Vesijohtovettä ei käytetä ruuan valmistukseen eikä juomiseen. Ollaan varaveden varassa, kunnes vesilaitos on ottanut näytteitä ja on varmaa, että koko linjasto on puhdas, Lyyra kuvailee MTV Uutisille.

Lyyra neuvoo ihmisiä soittamaan ensin päivystykseen jos vatsatautioireita tulee.

– Arvioidaan hoidon tarve puhelimitse. Epidemia-aikana emme mielellään halua sairastunutta sairaalaan tartuttamaan muita, Lyyra sanoo.

Keittokehotus on annettun Porvoon ja osittain Askolan alueelle. Saastumisen syytä selvitetään. Uusien näytteiden tuloksia odotetaan tänään iltapäivällä.

2:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.