Porvoon ampujien kansalaisuus ykkösuutinen länsinaapurissa – Suurin kysymysmerkki on, miksi ruotsalaiset veljekset avasivat tulen poliiseja kohti teollisuualueella Porvoossa?

Mistä Porvoon ampumatapaus kertoo? 7:29
Huomenta Suomessa keskusteltiin Porvoon ampumisista.

Porvoon poliisiampumisesta epäillyt miehet pidätettiin sunnuntai-iltana. Eilen poliisi tiedotti, että miehet ovat ruotsalaisia ja toisella heistä on myös Suomen kansalaisuus. 

Epäillyt ovat vuonna 1994 ja 1989 syntyneet ruotsalaiset veljekset. Ensimmäinen vihje heidän kansalaisuudestaan oli Ruotsin kilvissä oleva pakoauto. 

Naapurimaan mediat kertoivat tapahtuneesta jo tuoreeltaan, mutta vasta veljesten kansalaisuus teki asiasta ison uutisen.

Tämä ei ole toki yllätys. Tapaus ihmetyttää myös Ruotsissa ja maiden polisit tekevät yhteistyötä vyyhdin selvittämiseksi. 

Ruotsalainen Expressen uutisoi ensimmäisenä, että miehet olisivat virittäneet poliisille ansan. Kyseessä on Ruotsissa jo tutuksi tullut ilmiö, "Blue light sabotage". 

Lehti kertoi myös kiinnioton silminnäkijän kertoneen, että tapahtumat etenivät kuin toimintaelokuvissa. 

Uutinen herättää kysymyksiä

Paljon asioita on jo selvinnyt, mutta suurin kysymys vielä on, miksi ruotsalaiset veljekset avasivat tulen poliiseja kohti teollisuualueella Porvoossa? 

Ampumisessa loukkaantui kaksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä.

Sama kysymys on herännyt myös naapurissa: Miesten kansalaisuus nousi jokaisen ruotsalaiselehden otsikkoon eilen. 

Aftonbladet, Ruotsin Yleisradio SVT Nyheter, Dagens Nyheter, Sveriges Radio, Omni, Norrköpings Tidningar.....Kaikki korostavat otsikoissaan samaa asiaa: Pidätetyt miehet ovat ruotsalaisia. 

Myös yhdysvaltalainen ABC News noteerasi tapahtuneen ja nosti epäiltyjen kansalaisuuden uutisen kärkeen. 

Miehiä esitetään vangittavaksi huomenna keskiviikkona. 

Lue myös:

    Uusimmat