Portugalin talous taantumassa - tuen tarve lähenee

Portugali on taantumassa, myöntää maan keskuspankin pääjohtaja Carlos Costa.

Costan mukaan Portugalin hallitus yrittää pysyä budjettitavoitteissaan leikkaamalla kulujaan ja nostamalla veroja. Portugalin keskuspankki on varoittanut aiemmin maan joutumisesta taantumaan tänä vuonna palkkojen alentamisen ja verojen kiristämisen vuoksi.

Keskuspankki joutui viime kuussa korjaamaan aiempaa arviotaan alaspäin, kun se ennusti maan bruttokansantuotteen supistuvan tänä vuonna 1,3 prosenttia. Bruttokansantuotteen oli aiemmin arvioitu pysyvän ennallaan.

Portugalin hallitus odottaa nyt, että talouskasvua syntyisi tänä vuonna vaatimattomat 0,2 prosenttia. Hallitus toivoo viennin paikkaavan maan budjettialijäämää.

Reutersin mukaan asiantuntijat ennustavat maan joutuvan turvautumaan lainarahaan Irlannin ja Kreikan tavoin. Maan hallituksen on arvioitu vain viivyttelevän väistämättömän päätöksen tekemistä.

Portugali on aiemmin vakuutellut kansainvälisille rahoitusmarkkinoille, ettei sen tarvitse tukeutua EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tukeen talousongelmistaan selviämiseksi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat