Mainos

Portaikon lakkaaminen

1) Hio lakattavat pinnat läpi Liberon teräsvillalla karkeus 0-000. Voit käyttää myös hiekkapaperia karkeus 240, mutta silloin on oltava erityisen tarkkana ettei hio vanhaa lakkapintaa puhki ulkokulmissa. Puhki kuluneista kohdista värillinen lakka pääsee imeytymään puuhun ja nämä kohdat sävyttyvät paljon voimakkaammin, ja pinnasta tulee kirjava.

2) Imuroi portaat poistaaksesi kaiken hiontapölyn.

3) Pese portaat Liberon Huonekalujen Puhdistusaineella ja anna kuivua tunti.

4) Imuroi uudestaan, jotta voit varmistua pinnan pölyttömyydestä.

5) Lakkaa hyvällä lakkasiveltimellä sopivan väristä Liberon Bistrot -lakkaa ohuin, tasaisin puunsyynsuuntaisin vedoin. Lakka kuivuu hitaasti ja siveltimen jäljet tasoittuvat itsestään. Ensimmäisen kerroksen ei tarvitse näyttää täydelliseltä koska seuraavat kerrokset saavat pinnan näyttämään siistiltä. Anna kuivua kerroksien välissä 12 tuntia.

6) Kun portaat ovat halutun väriset, levitä pintaan kerros väritöntä Bistrot-lakkaa. Voit käyttää kiiltävää tai silkkimattalakkaa. Kiiltävä lakka vaatii pohjalta enemmän. Jos lakkaus ei ole aivan täydellinen, kannattaa käyttää silkkimattalakkaa viimeistelyssä. Todella kovalle kulutukselle alttiiksi joutuviin pintoihin suositellaan kahta kerrosta väritöntä lakkaa, joista ensimmäinen on kiiltävää.

7) Jos haluat tehdä pintaan ohjelmassa esitettyjä puunsyykuvioita, kannattaa ne tehdä ensimmäiseen lakkakerrokseen. Kuvioissa kannattaa liioitella, koska ensimmäisen kerroksen päälle levittettävät värilliset lakkakerrokset (yleensä kaksi) saavat pinnan rauhoittumaan.

Huom! Vesiohenteiset lakat eivät sovellu tähän tarkoitukseen koska ne kuivuvat liian nopeasti ja silloin siveltimen vedot jäävät näkymään pinnassa epätasaisena värinä.

Liberon-tuotteiden myynti: Hyvin varustetut rautakaupat, sisustustavaratalot, tavaratalot, väriliikkeet ja muut erikoiskaupat.

Tiedustelut Hanart Oy, Järvenpää 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi , www.liberon.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.