Mainos

Pörssiyhtiöt Nasdaq ja OMX yhdistyvät

Helsinginkin pörssiä pyörittävä pohjoismainen OMX ja jenkkipörssi Nasdaq ovat yhdistymässä.

Amerikkalainen teknologiapörssi Nasdaq on julkistanut kuukausien huhumyllyn jälkeen ostotarjouksen OMX:stä, joka pyörittää myös Helsingin pörssiä.

Nasdaqin tarjous arvottaa OMX:n jopa 2,8 miljardiin euroon. Ylihintaa tarjouksessa on yhtiön toissapäiväiseen noteeraukseen verrattuna 19 prosenttia eli hieman enemmän kuin ennakkoon povattiin.

Yhtiöiden hallituksilla on yhdistymishankkeelle keskeisten osakkeenomistajien tuki. Uuden yhtiön nimeksi on tulossa Nasdaq OMX Group.

Yhtiöt kuvailivat nousevansa maailman johtavaksi pörssi- ja teknologiayritykseksi. Yhteensä niillä on 2400 työntekijää ja vajaan miljardin euron liikevaihto.

Seitsemää pörssiä Pohjoismaissa ja Baltiassa pyörittävä OMX on kärkikastia myös kaupankäyntijärjestelmien toimittajana. Nasdaq pyörittää listayhtiöiden määrällä mitattuna Yhdysvaltain suurinta markkinapaikkaa. Eilen myös Lontoon pörssiyhtiön huhuttiin olevan kiinnostunut OMX:stä.

Nasdaq OMX Groupilla lähes kymmenesosa osakemarkkinoista

Uudella Nasdaq OMX Groupilla on lähes kymmenen prosentin markkinaosuus maailman osakemarkkinoista sekä osakkeiden markkina-arvolla että kaupankäynnillä mitattuna.

Fuusio vahvistaa molempien pörssien kilpailuasemaa käynnissä olevassa globaalien osakemarkkinoiden ja kauppapaikkojen yhdentymisessä.

Yhdistynyt pörssiryhmä nousee osakkeiden markkina-arvolla maailman kolmanneksi suurimmaksi ohi Euronextin. Nasdaq OMX Groupin pörsseissä noteerattujen osakkeiden markkina-arvo kohosi huhtikuun lopussa 5349 miljardiin dollariin eli vajaaseen 4000 miljardiin euroon.

Osakevaihdon arvolla mitattuna kauppa kasvattaa Nasdaqin etumatkaa Lontoon pörssiin LSE:hen, joka on maailman kolmanneksi suurin. Nasdaq OMX:n osakekaupan vaihto kohosi tammi-huhtikuussa 4966 miljardiin dollariin. LSE:n vaihto oli samaan aikaan 3545 miljardia dollaria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.