Pörssisähköläiset hereillä maanantaina! Sähkön hinta satakertaistuu huonon tuulen vuoksi

Asiantuntija: Pörssisähkön elokuun keskihinta yhä 5 sentissä – loppuvuoden sähkön hinta-arvio yllättää 2:14
Asiantuntija: Pörssisähkön elokuun keskihinta yhä 5 sentissä – loppuvuoden sähkön hinta-arvio yllättää.

Sähkön hinta uhkaa loikata runsaasta nollasta sentistä kilowattitunnilta yli 30 senttiin. Hinta kasvaa hurjimmillaan yli satakertaiseksi, käy ilmi pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin hintatiedoista.

Pörssisähkön hinnassa koettiin aamulla hintapiikki, kun sähkön hinta kipusi aamuyhdeksältä 40,91 senttiin kilowattitunnilta. Aamuyöllä sähkön hinta oli runsaat 0,2 ja 0,3 senttiä kilowattitunnilta. Hinnan päälle tulee vielä arvonlisävero ja sähköyhtiön perimä marginaali.Vuorokauden alin arvonlisäverollinen hinta on 0,34 senttiä kilowattitunnilta, joten korkein hinta yli satakertaistui siihen nähden.

Sähkön hinta on sittemmin laskenut, mutta se pysyttelee 16 sentin yläpuolella koko iltapäivän ajan. Uusi pienempi piikki on odotettavissa iltakuuden ja iltaseitsemän aikoihin, minkä jälkeen hinta lähtee laskuun.

Selitys äkilliseen hinnan nousuun saattaa piillä tuulessa. Forecan tiedoista näkyy, että tuulivoimaennuste on sunnuntaina laskusuunnassa ja yöstä lähtien sää nostaa sähkön hintaa. 

Merituulivoimasta tärkein energiantuotantomuoto - Hallitus aikoo kaksinkertaistaa Suomen sähköntuotannon 15 vuodessa 1:59
Merituulivoimasta tärkein energiantuotantomuoto - Hallitus aikoo kaksinkertaistaa Suomen sähköntuotannon 15 vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat