Pörssien viikko alkoi rajulla laskulla: Moskova pysyy kiinni ainakin keskiviikkoon, euro heikentynyt selvästi suhteessa dollariin

Pörssikauppa on aloittanut uuden viikon rajun laskun merkeissä Aasiassa. Hongkongin pörssi kävi syvimmillään neljä prosenttia pakkasella, Tokio ja Taipei pakittivat kolmen prosentin tahtia.

Euro on heikentynyt dollaria vastaan tuntuvasti ja eurolla saa enää vajaat 1,09 dollaria samalla, kun öljyn hinta jatkaa voimakkaassa nousussa kohti vuoden 2008 ennätystasoja.

Euroopan pörssit ovat jälleen kerran avautuneet rajuun alamäkeen. Helsingissä kurssit ovat 4,7 prosentin laskussa, Frankfurtissa laskua 3,6 ja Pariisissa 3 prosenttia. 

Moskovassa pörssi pysyy kiinni sekä maanantaina että tiistaina, jolloin Venäjällä on yleinen vapaapäivä kansainvälisen naistenpäivän johdosta.

Luottoluokittaja Moody's pudotti sunnuntaina Venäjän luottoluokitusta jo toisen kerran Ukrainan sodan aikana, luokitusjärjestelmänsä toiseksi huonoimpaan roskalainaluokkaan. Luokitus on nyt Ca, kun edellinen oli B3.

Moody's toteaa pitävänsä erittäin todennäköisenä, että Venäjä ajautuu maksukyvyttömyyteen. Moody's pitää todennäköisenä, että Venäjän keskuspankki voi asettaa rajoituksia ulkomaiselle rahaliikenteelle, mukaan lukien velkojen lyhennykset.

Lue myös:

    Uusimmat