Pormestari Jan Vapaavuori laittoi koronariskin aiheuttaneet jättijuhlat kuriin Helsingissä – "Jos alalla töpeksitään, tulee rajumpia toimenpiteitä"

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori kommentoi eilen illalla Twitterissä tulikivenkatkuisesti tapahtumakeskus Telakalla järjestettettyä kaksipäivästä musiikkitapahtumaa. Hän kertoi ryhtyneensä toimiin asian tiimoilta. Lauantai-illan yleisömäärää pienennettiin.

– Olin asiasta yhteydessä sekä tapahtumajärjestäjiin että Aviin. Nämä palaveerasivat vielä keskenään. Tämän illan yleisömäärää on olennaisesti pienennetty ja valvontaa tehostettu. Jokaisella on nyt vastuu siitä, ettei tiukempiin rajoituksiin tarvitse mennä, Vapaavuori kertoi eilen twiitissään.

Vapaavuori kertoi kertoi tänään MTV Uutisille, että eilen järjestettyyn tapahtumaan otettiin hänen käsityksensä mukaan olennaisesti vähemmän ihmisiä kuin perjantain suurta huomiota herättäneeseen vastaavaan.

– Ihmisiä taisi olla alle 200, turvatoimia tehostettiin ja paikan päällä oli järjestäjien puolelta henkilö, jolla oli valtuudet jopa keskeyttää tilaisuus, jollei turvatoimia noudateta, Vapaavuori kertoo.

– Ihan varmaa tietoa ei vielä ole, mitä kaikkea eilen on tapahtunut, mutta käsitykseni on, että eilen tapahtuma on järjestetty olennaisesti turvallisemmin kuin perjantaina.

Tapahtumajärjestäjien kanssa käydyn keskustelun sävystä Vapaavuori kertoo, että se oli selkeä.

– Kaikkien pitää yksinkertaisesti ymmärtää, että näin ei voida toimia.

– Vetoan ihan kaikkiin tapahtumajärjestäjiin: Kyse on sekä terveydestä ja koronasta että myös siitä, jos siellä alalla töpeksitään, niin kohta tulee rajumpia toimenpiteitä, eikä sitä kukaan halua, hän korostaa.

Paljonpuhuvat videot leviävät

Tapahtumasta on jaettu videota, jossa yleisö on pakkautunut keikkalavan eteen hollantilaisartisti Sefan keikan aikaan. Turvaväleistä ei ole tietoakaan.

– Videosta päätellen kyseessä on artistin lopetushuipennus, jossa tilanne on eskaloitunut. Video ei tietenkään ole koko illan kaari. Lyhytaikaisia kohtaamisia väkisinkin muodostuu, Telakkaa johtava Niko Hallamäki kommentoi eilen MTV:lle.

"Karmeassa tilanteessa"

Tapahtumakeskuksen mukaan mukaan paikalla on ollut noin 500 henkilöä, eli noin 100 alle viranomaisten asettaman turvarajan.

Aiemmin eilen Vapaavuori kommentoi tapahtumaa kovasanaisesti twiitissään. Pormestari totesi, että "tällainen piittaamattomuus on raivostuttavaa" ja ilmoitti ryhtyvänsä selvitystyöhön.

Hallamäki muistutti eilisessä haastattelussa, että tapahtuma-alalla on suuri määrä yksinyrittäjiä, joilla menee heikosti.

– Jotainhan tässä heidänkin pitää tehdä. Näen tästä vierestä, kuinka karmeassa asemassa monet ovat.

*Päivitys kello 13.53: Lisätty Jan Vapaavuoren tuoreet kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat