Porkkanainen broileripiirakka 1.2.2001

Toimittaja Kaarina Roininen

3 porkkanaa tai palsternakkaa (noin 300 g)
125 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1 tl rakuuna tai basilikaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:


1 purjo
1 rasia herkkusieniä
tai 2 dl pakastettuja kantarelleja
1 rasia (400 g) marinoituja broilerisuikaleita tai jauhelihaa
0,5dl raakaa puuroriisiä
100 g sulatejuustoa
1 pussi=200 g pakastettua maissia tai herneitä
1 tl timjamia tai basilikaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
2-3 rkl hienonnettua persiljaa

Voiteluun:


munaa

Pinnalle:


seesaminsiemeniä

1. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi vähässä vedessä tai kypsennä mikrossa ilman vettä 4-5 minuuttia.
2. Valuta porkkanat ja soseuta ne. Anna soseen jäähtyä.
3. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet käsin tai monitoimikoneellaö murumaiseksi seokseksi.
4. Lisää joukkoon kylmä porkkanasose ja sekoita tasaiseksi.
5. Levitä pala kelmua työpydälle ja siirrä taikina kelmulle. Pane toinen kelmunpala päälle ja painele taikina tasaiseksi.
6. Anna taikinan jähmettyä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
7. Leikkaa herkkusienet ja purjo viipaleiksi. Pehmennä purjoa mikrossa noin 2 minuuttia. Pehmennä pannulla herkkusienet tilkassa öljyä ja siirrä syrjään odottamaan.
8. Leikkaa saksilla suoraan paketissa broileripaloja pienemmiksi paloiksi ja ruskista ne kevyesti pannulla. Lisää raaka riisi ja sulatejuusto. Sekoittele ja anna juuston sulaa.
9. Kauli reilu puolet taikinasta piirasvuoan kokoiseksi levyksi + reunat ja nosta taikina kaulimen ympärille kietaistuna vuokaan.
10. Levitä taikinan päälle ensin herkkusienet, maissi ja purjo. Kaada päälle broileripalat ja ripottele pinnalle persilja.
11. Kauli loput taikinasta piirasvuoan kokoiseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörällä 2 cm:n levyisiksi suikaleiksi Voitele levy munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
12. Tee taikinasuikaleista ristikko piirakan päälle.
13. Kypsennä leivonnnaista 200 asteessa uunin alaritilätasolla 30-35 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat