Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Porkkana- ja pesto-kaurasarvi

kaurasarvi
kaurasarviMyllyn Paras
Julkaistu 28.10.2004 08:00(Päivitetty 08.12.2011 07:28)

Vaihtelua leivän leivontaan saa erilaisin muodoin ja täyttein. Tässä ideana on sarven malliin tehty leipä. Täytevaihtoehtoina on porkkana- tai pesto-kaura. Voit tehdä myös niin, että valmistat puoli annosta porkkana-kauratäytettä ja puoli annosta pesto-kauratäytettä, näin saat kaksi eri makuista herkullista sarvea.

Porkkana- tai pesto-kaurasarvi

  • 2 kpl
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
  • Porkkana-kauratäyte 2:lle sarvelle:
  • 50 g voisulaa
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl k aurahiutaleita
  • 2 tl rakuunaa ja / tai
  • (n. 6 valkosipulinkynttä)
  • 1-2 tl yrttisuolaa
    • Pestotäyte 2:lle sarvelle:
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 1 tuore (ruukku) basilika
    • 2 dl k aurahiutaleita
    • 50 g parmesaanijuustoa
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/4- 1/2 tl mustapippuria
    • 1/2 dl oliiviöljyä (50 g)

    Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 30 x 30 cm:n levyksi. Sekoita valitsemasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita täytetyt rullat sarven muotoon uunipellille kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.

    Tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.

    UUSI RESEPTI JOKA VIIKKO!

    Lisää aiheesta:

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 17:01
      Koirat

      "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

    • 16:38
      Ruoka

      Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

    • 14:37
      Ruokaniksit

      Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

    • 14:13
      Vammaiset

      Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

    • 12:17
      Kissat

      Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille