Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Porkkana- ja pesto-kaurasarvi

kaurasarvi
kaurasarviMyllyn Paras
Julkaistu 28.10.2004 08:00(Päivitetty 08.12.2011 07:28)

Vaihtelua leivän leivontaan saa erilaisin muodoin ja täyttein. Tässä ideana on sarven malliin tehty leipä. Täytevaihtoehtoina on porkkana- tai pesto-kaura. Voit tehdä myös niin, että valmistat puoli annosta porkkana-kauratäytettä ja puoli annosta pesto-kauratäytettä, näin saat kaksi eri makuista herkullista sarvea.

Porkkana- tai pesto-kaurasarvi

  • 2 kpl
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
  • Porkkana-kauratäyte 2:lle sarvelle:
  • 50 g voisulaa
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl k aurahiutaleita
  • 2 tl rakuunaa ja / tai
  • (n. 6 valkosipulinkynttä)
  • 1-2 tl yrttisuolaa
    • Pestotäyte 2:lle sarvelle:
    • 3 valkosipulinkynttä
    • 1 tuore (ruukku) basilika
    • 2 dl k aurahiutaleita
    • 50 g parmesaanijuustoa
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/4- 1/2 tl mustapippuria
    • 1/2 dl oliiviöljyä (50 g)

    Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 30 x 30 cm:n levyksi. Sekoita valitsemasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita täytetyt rullat sarven muotoon uunipellille kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.

    Tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.

    UUSI RESEPTI JOKA VIIKKO!

    Lisää aiheesta:

    Kaikki lapsilisästä: Näin lapsilisää maksetaan vuonna 2026Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissaHalvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttäMaarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainenKärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 14:15
      Vanhemmuus

      Kaikki lapsilisästä: Näin lapsilisää maksetaan vuonna 2026

    • 11:38
      Ravitsemus

      Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissa

    • 08:44
      Halpa vs. kallis

      Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

    • 06:49
      Niksit

      Maarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainen

    • Eilen19:09
      Terveys ja hyvinvointi

      Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa