Mainos

Porkkana- ja pesto-kaurasarvi

Vaihtelua leivän leivontaan saa erilaisin muodoin ja täyttein. Tässä ideana on sarven malliin tehty leipä. Täytevaihtoehtoina on porkkana- tai pesto-kaura. Voit tehdä myös niin, että valmistat puoli annosta porkkana-kauratäytettä ja puoli annosta pesto-kauratäytettä, näin saat kaksi eri makuista herkullista sarvea.

Porkkana- tai pesto-kaurasarvi

  • 2 kpl
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

  • Porkkana-kauratäyte 2:lle sarvelle:
  • 50 g voisulaa
  • 2 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl rakuunaa ja / tai
  • (n. 6 valkosipulinkynttä)
  • 1-2 tl yrttisuolaa

  • Pestotäyte 2:lle sarvelle:
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore (ruukku) basilika
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4- 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 dl oliiviöljyä (50 g)

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 30 x 30 cm:n levyksi. Sekoita valitsemasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita täytetyt rullat sarven muotoon uunipellille kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.

Tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.

UUSI RESEPTI JOKA VIIKKO!

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.