Mainos

Porin loma-asuntomessut: Urbaania loma-asumista meren rannalla

Pienet tontit ja tiivis rakentaminen ovat Porin loma-asuntomessujen järjestäjien näkemys tulevaisuuden kaupunkimaisesta loma-asumisesta.

Messualueen sijainti vanhassa satamassa Reposaaressa on ollut haasteellinen. Pienille tonteille rakennettujen huviloiden yksityisyys rakentuu sisäpihoista, naapurit on aidattu oman pihan ulkopuolelle. Pihat on katettu laajoilla terassirakennelmilla.

Messualueen poikkeuksellinen miljöö onkin herättänyt messuvieraissa vahvoja tunteita puolesta ja vastaan.

- Sisustuksessa ja arkkitehtuurissa on hyvin moderneja ratkaisuja. Ihan sellaista perusmökkiä ei täällä kyllä juuri ole näkynyt, pohtii messuvieras Elina Teuhola.

Samaa mieltä on messuilla vieraileva Jussi Laihonen:

- Perushirsimökki on kyllä hävinnyt, ainuttakaan ei vielä ole tullut vastaan.

Messut ovat keränneet yleisöä yli odotusten. Kävijöitä on ollut jo lähes 54 000. Niin järjestäjät kuin näytteilleasettajatkin ovat aidosti hämmästyneitä messujen suuresta suosiosta.

- Miljöö ei ole tyypillinen järvenrantamaisema, johon suomalaiset ovat perinteisesti rakentaneet mökkejään.Tämä on urbaania, tulevaisuuden loma-asumista, ja se oli tietysti riski, mutta tässä tapauksessa riski kannatti ottaa, sanoo Porin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Näytteilleasettajat hyrisevät tyytyväisyydestä, kun kävijämäärä lähentelee loma-asuntomessujen ennätyslukuja.

- Meidän mielestämme messut ovat menneet loistavasti. Isot kävijämäärät ovat yllättäneet positiivisesti, kiittelee Honkarakenteen liiketoimintajohtaja Jyri Kuusisalo.

Loma-asuntomessut päättyvät sunnuntaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.