Mainos

Pori havittelee suurtapahtumia

Porin Jazzfestivaalien pääkonsertit on polkaistu käyntiin Kirjurinluodossa. Tulevaisuudessa Pori havittelee Jazzien lisäksi muitakin suurtapahtumia, sillä kaupunkiin on juuri valmistunut uusi tapahtuma-areena - aivan Kirjurinluodon viereen, Raatimiehenluodolle, jonne vielä kymmenen vuotta sitten kipattiin Kokemäenjoen ruoppausjätteitä. Nyt paikalla on upouusi tapahtuma-areena, johon mahtuu 45 000 ihmistä.

Idean isä on Porin Jazzfestivaaleilta tuttu puuhamies Jyrki Kangas. -Tämäntapaista areenaa ei Suomesta toista löydy, eikä edes Pohjoismaista. Vuosittain yritämme saada 3-5 suurtapahtumaa. Erilaisia tietysti, koska ei sama yleisö tänne montaa kertaa kesässä tänne Suomen rintamailta vaeltele, arvelee Kangas.

Pori lähtee siis haastamaan Helsingin olympiastadionia megatähtien konserttipaikkana. Juhannusfestarit puolestaan rakennetaan joko yksin tai yhdessä jonkun jo olemassaolevan festarin kanssa ja suuret jazzfestivaalikonsertit pidetään tulevaisuudessa uudella areenalla. Suunnitelmissa on myös uskonnollisia juhlia ja hiihdon sprinttikisoja. Neuvotteluja käydään moneen suuntaan.

-Tänne tulee nyt sunnuntaina Mariinski-oopperan pääjohtaja Valeri Gergijev ja he haluaisivat tehdä täällä jonkun suuren oopperaspektaakkelin, kertoo Kangas.

Tapahtuma-areena on maksanut 10 miljoonaa markkaa, josta 3 miljoonaa irtosi EU:lta. Areenasta toivotaan piristysruisketta kaupungille. -Sitä voi laskea siitä, että jos jazzit jättää noin 50 miljoonaa markkaa, niin tietysti yksi konserrti ei jätä ihan niin paljon. Mutta vuositasolla tämän kautta on mahdollisuus vielä suurempaan rahamäärään. Kyllä tämä tuo työtä porilaisille, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus. -Matkailu ja elämysteollisuus on maailman eniten kasvava ala ja me uskomme vahvasti siihen. Uusi tapahtuma-areena avataan viikon kuluttua, kun italialainen Eros Ramazzotti saapuu Poriin.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja