Pommi-iskuja ja salamurhaa suunnitellut Original Gangsters -pomo haluaa palata Ruotsiin – ruotsalaiset täysin tyrmistyneitä: "En osaa sanoa, miksi hänet on vapautettu"

Pommi-iskuja ja salamurhaa suunnitellut Original Gangsters -pomo haluaa palata Ruotsiin 1:22

Original Gangsters -jengin perustaja, turkkilainen 44-vuotias Denho Acar on tiettävästi suunnittelemassa paluuta Ruotsiin. Asiasta kirjoittaa Expressen.

Rikollispomo Denho Acaria on syytetty pommi-iskujen suunnittelusta, tuhopoltoista, kiristyksistä ja törkeän salamurhan yrityksestä. Äskettäin tuomioistuin Turkissa vapautti hänet kuitenkin kaikista syytteistä. Turkin oikeuden mukaan todisteita Acaria vastaan ei ollut riittävästi. 

Nyt entinen OG-johtaja sanoo palaavansa takaisin Ruotsiin.

– Olen hakenut Ruotsista oleskelulupaa, joten nyt odotan, Acar sanoo.

Facebookissa ruotsalaiset ovat kommentoineet ahkerasti uutista Acarin mahdollisesta paluusta. Uutinen on tyrmistyttänyt ruotsalaiset. 

Ruotsin oikeusjärjestelmä on seurannut Denho Acarin edesottamuksia pitkään. Acarin mittavimmat rikokset ulottuvat yli kymmenen vuoden taakse vuoteen 2006, jolloin Göteborgissa tehtiin massiviinen pommi-isku kahvilaan. Vuonna 2009 puolestaan räjähti Tukholman Södermalmissa TV4-toimittajan asunnon ulkopuolella. Acaria epäiltiin suunnittelusta.

Pakeni Ruotsista Turkkiin 

Denho Acar pakeni rikosten jälkeen pidätysmääräystä Ruotsissa ja asettui tiettävästi Turkin lomakaupunkiin Marmarikseen. Hänestä tehtiin kansaivälinen etsintäkuulutus. Viranomaiset sopivat Turkin viranomaisten kanssa, että Acarin löydyttyä oikeudenkäynti pidetään Turkissa. 

– Hän asuu Turkissa ja hän on Turkin kansalainen, eikä häntä voida luovuttaa Turkista. Pyysimme Turkin viranomaisia huolehtimaan asiasta, kertoo syyttäjä Thomas Ahlstrand kansainvälisestä syyttäjävirastosta.

Ahlstrand ei halua kommentoida Turkin oikeuslaitoksen tuoretta tuomiota. 

– Koska en ole lukenut tuomiota vielä, en osaa sanoa, miksi Acar on vapautettu.

Unelmoi paluusta Ruotsiin

Expressen-lehden haastattelema Acar sanoo kotonaan Turkissa olevansa tyytyväinen ja helpottunut, että oikeudellinen prosessi on ohitse.

– Se tuntuu hyvältä. Olen odottanut tätä ja olen aina ollut sitä mieltä, että minulla ei ole ollut mitään tekemistä näiden rikosten kanssa. Tämä vain osoittaa, että olen puhunut totta kaikki nämä vuodet, Denho Acar sanoo.

Acar pakeni maasta vuonna 2006, eikä ole käynyt Ruotsissa sen jälkeen. Nyt Acar unelmoi paluusta Ruotsiin, jossa hänen perheensä elää edelleen.

– On selvää, että aion palata Ruotsiin. Minulla on oma perheeni, kaikki sisareni asuvat Ruotsissa.

Acaron perhe saapui Turkista Ruotsiin jo vuonna 1985.

Lue myös:

    Uusimmat