Mainos

"Polttakaa se!"– Ex-poliisin piiritys herättää kysymyksiä

Yhdysvaltain mediassa ihmetellään, mitä ex-poliisin piirityksessä Kaliforniassa oikein tapahtui. Kostomurhista epäillyn entisen poliisin piiritys johti hänen kuolemaansa alkuviikosta.

Poliisien jahtaama Christopher Dorner saarrettiin myöhään tiistaina syrjäiseen vuoristomajaan San Bernardinon vuorilla. Tilanne päättyi rakennuksen tuhonneeseen paloon.

Piiritystilanteesta on saatu äänitteitä, joissa kuuluu selvästi, kuinka kiihtyneitä poliisit olivat.

– Polttakaa se, polttakaa se, hakekaa se kaasu, äänet vaativat nauhoilla.

Myöhemmin nauhoilta kuului: ”seitsemän poltinta paikoillaan ja nyt palaa”. Viranomaisten mukaan palo oli vahinko.

– Me emme polttaneet tahallamme mökkiä saadaksemme Dornerin ulos, vakuutti San Bernandinon piirikunnan sheriffi John McMahon tiedotustilaisuudessaan.

Hänen mukaansa kyynelkaasukanisterit kehittävät hyvin korkeita lämpötiloja. Kanistereita kutsutaan polttimiksi.

Poliisi on ollut myös hyvin kiusaantunut kysymyksistä, jotka koskevat Dornerin piileskelyä vuorilla. Hän asui tiettävästi useita päiviä mökissä aivan poliisin silmien alla komentokeskuksen naapurissa. Mökkiä ei tarkastettu kertaakaan.

Rasismi Dornerin raivon taustalla?

Viranomaiset eivät ole vielä virallisesti vahvistaneet, että hiiltynyt ruumis kuuluu Dornerille. Poliisi on kuitenkin varsin varma, että Dorner on kuollut.

– Uskon, että tämä tutkinta on ohi, McMahon viittasi yli viikon kestäneeseen ajojahtiin.

Los Angelesin poliisilaitos on ollut valmis tutkimaan uudelleen Dornerin erottamisen. Potkujen syy oli se, että Dorner oli syyttänyt - poliisin mukaan aiheetta - toista poliisia pidätetyn skitsofreenikon potkimisesta.

Tummaihoinen Dorner on itse väittänyt julkisessa manifestissaan, että hän oli koko poliisiuransa ajan rasismin kohteena. Hän kertoi tehneensä useita valituksia asiasta.

Kalifornian väestöstä on tummaihoisia vain noin kuusi prosenttia.

Piiritystä seuranneen tulitaistelun aikana yksi poliisi kuoli ja yksi haavoittui. Dorneria ryhdyttiin jahtaamaan, koska hänen uskotaan murhanneen kolme ihmistä ja haavoittaneen useita.

Hän jahtasi poliiseja, joiden uskoi olleen syypäitä hänen erottamiseensa vuonna 2009. Myös poliisien perheet olivat uhattuina.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.