Mainos

Politiikko kuoli edustuspäivällisen jälkeen – joi liian monta paukkua

Edustuspäivällisen jälkeen kuolleen brittipoliitikon kuolinsyyksi on vahvistunut liika alkoholi. Tapauksesta kertoo BBC.

73-vuotias parlamentaarikko Jim Dobbin menehtyi syyskuussa osallistuttuaan Puolassa järjestettyyn edustustilaisuuteen.

Dobbin oli nauttinut puolalaiseen tapaan viinapaukun jokaisen aterialla tarjoillun ruokalajin yhteydessä. Jossain vaiheessa iltaa Dobbin oli todennut kollegoilleen voivansa huonosti ja menevänsä lepäämään. Hän oli menehtynyt myöhemmin.

Ruumiinavauksessa Dobbinin verestä oli löydetty alkoholia 339 milligrammaa 100 millilitraa kohden. Määrä ylittäisi Britanniassa esimerkiksi viisinkertaisesti rattijuoppouden rajan.

Tämän lisäksi Dobbinin keuhkoista oli löytynyt ruokaa, mikä oli estänyt hänen hengitystään.

"Hänellä oli ollut täydellinen päivä"

Dobbinin Patricia-vaimon mukaan kaikkia päivälliselle osallistuneita oli pyydetty nauttimaan alkoholipaukkuja puolalaiseen tapaan.

– Hän kertoi joillekin ystävilleen, että häntä oli alkanut huimata, joten he toivat hänet yläkertaan huoneeseen noin kello 22.30.

– Kollegat sanoivat hänen vain tarvitsevan unta, joten otin pois hänen solmionsa sekä kengät ja hän oli pian unessa.

Rouva Dobbin huolestui tilanteesta, kun hän ei enää onnistunut herättämään miestään. Jim Dobbin kuoli alle tunti sen jälkeen, kun hänet oli viety sairaalaan.

Jim Dobbin oli valittu Brittien parlamenttiin vuonna 1997. Matka, jonka aikana Dobbin menehtyi oli ollut Euroopan neuvoston järjestämä.

– Hänellä oli ollut täydellinen päivä, Patricia Dobbins totesi miestään muistellessaan.

– Hän ei koskaan hidastanut, hän oli aina vauhdissa. Hänen menehtymisensä jälkeen sain 940 osanottoviestiä ympäri maailmaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.