Politiikan tutkija Ylelle: Lindtman voi joutua jopa eroamaan

Antti Lindtman voi joutua jopa jättämään tehtävänsä SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana, arvioi politiikan tutkija Erkka Railo  Ylellä.

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Lindtman on laatinut eduskunnan puhemiehille listoja SDP:n edustajista, joille voi eduskunnassa antaa puheenvuoroja. Ylelle Lindtman kiistää rajoittaneensa ryhmänsä kansanedustajien puheoikeutta.

– Asiassa on ollut kyse puhemiehistön informoimisesta, että kukin edustaja, joka tuntee käsiteltävän asian ja istuu asian päällä, että puhemiehistöllä on tästä tieto käytettävissä, Lindtman selventää Ylelle.

Turun yliopiston politiikan tutkija Erkka Railo piti Ylen aamu-tv:n haastattelussa Lindtmanin toimintaa arveluttavana, sillä Suomen laissa on vahva suoja kansanedustajien oikeuteen puhua vapaasti. Railon mukaan tällaisten listojen laatiminen on hyvin poikkeuksellista.

Railon mukaan eduskuntaryhmän puheenjohtajan on nautittava kansanedustajien luottamusta. Lindtmanin kohtalo on demariedustajien käsissä, mutta Railo pitää Ylen haastattelussa täysin mahdollisena, että Lindtman joutuu luopumaan SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävästä. 

1:43

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja