Poliisivideo: Kypärästä kiinni ja pippurisumutetta – sekopäisesti kaahannut mopopoika laittoi poliisit kovaan paikkaan

1:18

Poliisi joutui jahtaamaan mopopoikaa viime lokakuussa Liedon Tarvasjoella, kun viritetyllä mopolla varustettu poika ei suostunut pysäyttämään mopoaan käskyistä piittaamatta.

Tilanne alkoi moottoripyöräpoliisin huomattua kaksi mopoa, joiden rekisterikilvet eivät olleet luettavissa. Huomattuaan poliisin mopot lähtivät karkuun, ja lopulta poliisin seurattavaksi jäi yksi mopoilija toisen karattua tilanteesta.

Kaasusumute ei vauhtia hidastanut

Poliisi joutui käyttämään poikaan jopa kaasusumutetta, mikä ei mopoilijan menoa hiljentänyt. Tämä ajoi yli 60 kilometriä tunnissa, kiilaili poliisin ajolinjalle osuen ajoittain poliisimoottoripyörään ja pakeni poliisia jalkakäytävällä.

Poliisi kertoi jopa ottaneensa pari kertaa kiinni mopoilijan kypärän leukaosasta, mutta joutuneensa päästämään irti mopon jatkaessa matkaansa. Edes jahtiin osallistunut siviilipoliisiautokaan ei pojan kulkua hiljentänyt.

Lopulta poliisi keskeytti seurannan kaaduttuaan liukkaalla polulla, jonne mopo oli jatkanut pakoaan.

Kaahaja tunnusti jäätyään lopulta kiinni

Mopoilija, jonka henkilöllisyys oli yleisövihjeen ansiosta jo selvinnyt, havaittiin noin tunti tapahtuman jälleen, tällä kertaa polkupyörän selästä.

Tämän tuntomerkit vastasivat kaahailijaan takkia lukuun ottamatta, ja kasvot punottivat paprikasumutteen seurauksena. Poika näytti käyttämänsä mopon ja tunnusti ajaneensa poliisia karkuun.

– Tuli paniikki, poika selitti pakoon lähtemistään myöhemmin kuulusteluissa.

Hän tunnusti kuulusteluissa törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen, niskoittelun poliisia vastaan ja ajoneuvorikkomuksen.

Myös pojan huoltaja oli paikalla kuulusteluissa.

– Toivon pojan olevan pahoillaan ja toivon, että hän oppi tästä jotain.

Poika sai Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa sakot toilailuistaan. 

Kaahailusta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja