Mainos

Poliisitutkinta, pidätyksiä, porttikielto Berliiniin... Uber on taksifirmojen skandaalipesä

Kyytipalvelu Uber on äärettömän menestynyt ja syvästi vihattu yritys. Palvelu on kielletty monessa maassa ja Intiassa Uber-kuljettajan epäiltiin raiskanneen naisen viime joulukuussa.

Kyytipalvelu Uber joutui myrskyn silmään Intian Delhissä vuoden 2014 joulukuussa, kun yhtiön kuljettajaa epäiltiin naismatkustajan raiskauksesta. Tapauksen jälkeen Uber kiellettiin koko kaupungissa.

Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa kuljettajat ovat ryhmittyneet vastustamaan Uberia, joka kuljettajien mielestä vie heiltä elannon. Esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa palvelu on julistettu laittomaksi. Ranskassa kaksi yhtiön johtajaa pidätettiin tänä kesänä.

Myös yhtiön kotimaassa Yhdysvalloissa on tullut lunta tupaan. Kalifornian osavaltio katsoi keväällä, että kyytipalvelu on rinnastettavissa työnantajaan ja sen kuljettajat työntekijöihin. Yhtiölle rapsahti 4 000 dollarin sakko.

Suomessa yhtiön kuljettajat ovat Kauppalehden mukaan kokeneet fyysistä uhkailua ja solvaamista.

Uber aloitti toiminnan Helsingissä marraskuussa 2014. Poliisi ei tiedä, kuinka monta Uber-kuljettajaa kaupungissa on tällä hetkellä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.