Mainos

Kyytipalvelu Uber joutui poliisin hampaisiin Hongkongissa – tietokoneita kannetaan ulos

Hongkongin poliisi on tehnyt ratsian kyytipalvelu Uberin toimistolle. Ratsia on viimeisin hurjaa kasvua saavuttaneelle taksifirmalle, joka saa maailman laajuista vastustusta viranomaisilta ja taksiyhtiöiltä.

Poliisi pidätti Hongkongissa Uberin toimistotyöntekijää ja viisi kuljettajaa. Syyksi pidätyksille ilmoitettiin laittomien taksipalveluiden tarjoaminen. Poliisi myös takavarikoi kyytipalvelun autoja.

Viittä kuljettajaa epäillään laittomista taksikuljetuksista ilman vakuutuksia ja heitä tullaan kuulustelemaan myöhemmin tutkinnan aikana.

Poliisi ei nimennyt kuljettajia ja toimistotyöntekijöitä Uberin työntekijöiksi, mutta paikallinen kaapeli-tv-kanavan uutiset näytti kuvia, kun viranomaiset kantoivat Uberin Hongkongin toimistolta pois tietokoneita ja asiakirjoja. Uberin toimisto Hongkongissa avattiin vuosi sitten heinäkuussa.

Poliisi tutkii parhaillaan myös Suomessa, mitkä Uberin taustat ovat ja mihin kuljettajat ovat syyllistyneet. Muu muassa Helsingin poliisi kehotti viime viikolla tekemään Uber-kuskeista ilmoituksen hätäkeskukselle.

Uber on älypuhelimien kautta toimiva sovellus, jonka kautta ihmiset voivat tilata itselleen kyytejä. Uber toimii tällä hetkellä noin 60 eri maassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.