Poliisilta lisätietoa Ylöjärven onnettomuudesta, jossa kuoli 17-vuotias: Kuljettaja myönsi ajaneensa autoa päihtyneenä

Autoa ajanutta kuljettajaan epäillään raskaista rikoksista.

Poliisi on saanut lisäselvyyttä lauantaina Ylöjärvellä tapahtuneen liikenneonnettomuuden tutkintaan liittyen. Onnettomuudessa menehtyi 17-vuotias nuori mies ja kaksi aikuista miestä loukkaantui. Toisen loukkaantuneen vammat ovat vakavia.

Poliisin ja pelastushenkilöstön saavuttua tapahtumapaikalle lauantaiaamuna 17-vuotias nuori mies todettiin menehtyneeksi. Tapahtumapaikalta toimitettiin sairaalahoitoon kaksi vakavasti loukkaantunutta aikuista miestä.

Tutkinnassa on selvinnyt, että henkilöauto suistui ajosuunnassaan oikealle osuen lyhtypylvääseen, jonka jälkeen se ajautui kevyenliikenteen väylän yli metsään jääden katon kautta pyörimisen jälkeen katolleen. Poliisilla ei ole täyttä varmuutta siitä, ketkä henkilöautossa olleista käyttivät turvavöitä, saati käytettiinkö niitä lainkaan.

– Poliisi on pystynyt kuulustelemaan toista loukkaantuneista miehistä. Mies on myöntänyt olleensa päihtynyt ja toimineensa henkilöauton kuljettajana tapahtumahetkellä. Toinen loukkaantuneista miehistä on niin pahoin loukkaantunut, että häntä ei ole päästy toistaiseksi kuulustelemaan, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Päihtymys tai ylinopeus onnettomuuden syynä?

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

– Poliisi pitää todennäköisenä, että kuljettajan päihtymys ja liian suuri tilannenopeus ovat onnettomuuden syynä. Tapahtumahetkellä asvaltti oli märkä sateen jäljiltä. Tapahtuma-alueella on 60 km/h nopeusrajoitus, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja onnettomuusajoneuvon liikkeistä välittömästi ennen onnettomuutta numeroon 0295 445 888 tai vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat