Yksi kuoli, kolme sairaalaan auton törmättyä seinään Klaukkalassa – poliisi: Autossa viideskin henkilö, mahdollisesti kuljettaja

MTV paikalla: Tähän seinään päättyi nuoren miehen elämä – kuolonkolari Klaukkalassa 2:18
MTV paikalla: Tähän seinään päättyi nuoren miehen elämä – kuolonkolari Klaukkalassa.

Nuori mies kuoli varhain torstaina Nurmijärven Klaukkalassa henkilöauton törmättyä seinään, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Autossa oli turmahetkellä kolme muutakin miestä, jotka vietiin sairaalaan.

Surmansa saanut oli 19-vuotias. Rikosylikomisario Anssi Murto kertoo STT:lle, että loukkaantuneet ovat suunnilleen saman ikäisiä kuin turmassa kuollut mies.

Loukkaantuneiden vammat eivät ole Murron mukaan tiettävästi hengenvaarallisia.

Poliisi epäilee, että henkilöauto ajautui päin seinää. Poliisin alustavan tiedon mukaan auton kuljettaja on ajanut huomattavaa ylinopeutta.

– Jälkien perusteella onnettomuus olisi johtunut liiallisesta tilannenopeudesta. Mitään yksittäistä onnettomuutta selittävää syytä ei ole tässä vaiheessa suljettu pois, Murto sanoo.

Poliisilla ei ole tietoa, missä surmansa saanut autossa istui.

Ajoneuvossa viideskin henkilö

Poliisin tutkimuksissa selvisi, että ajoneuvossa oli viideskin henkilö. Kyseinen henkilö oli poistunut tapahtumapaikalta välittömästi onnettomuuden jälkeen. 

Tämän hetkisten tietojen perusteella hän oli ajoneuvon kuljettaja. Poliisi selvitti epäillyn henkilöllisyyden, ja etsi häntä epäiltynä tapahtuneeseen. Poliisi tavoitti henkilön iltapäivällä. 

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun selvittämistä. Onnettomuuteen johtaneet syyt selviävät myöhemmin tutkimusten valmistuttua. 

Tässä vaiheessa poliisi ei sulje pois mitään onnettomuuteen mahdollisesti vaikuttanutta tekijää. Paikkatutkimuksen perusteella yhtenä vaikuttavana tekijänä olisi selvästi liian suuri tilannenopeus.

Näin onnettomuus todennäköisesti tapahtui

Onnettomuuspaikka sijaitsee Klaukkalantien ja Kirkkotien risteyksen kohdilla. 

Murto kertoo, että auto on arvion mukaan ennen seinään törmäämistä osunut katukivetyksen reunaan muutamia kymmeniä metrejä ennen liikenneympyrää. Tämän jälkeen auto on mennyt osin liikenneympyrän läpi joko ohjauksen heikkenemisen tai liiallisen tilannenopeuden takia.

Hätäkeskus sai ilmoituksen tapahtuneesta noin puoli kahdelta aamuyöstä. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua.

Kuljettajaa epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja vamman tuottamuksesta. Nimikkeet voivat täsmentyä esitutkinnassa.

Uutista päivitetty 22.6. kello 14.20.

Lue myös:

    Uusimmat