Mainos

Poliisilta koskettava ja tärkeä muistutus: "Muutaman sekunnin miettii, voiko se olla oma lapsi"

Sisä-Suomen poliisilaitos julkaisi tänään Facebook-sivuillaan tärkeän päivityksen liikenneturvallisuudesta. 

– Kun hätäkeskus antaa radiossa tehtävän, josta heti tehtävänannossa selviää, että lapsi on jäänyt auton alle, kulkee ainakin itsellä kylmä aalto kehon läpi. Muutaman sekunnin miettii, voiko se olla oma lapsi, sitten sitä, että onko se jonkun tutun lapsi, näin alkaa Sisä-Suomen poliisilaitoksen Facebook-päivitys.

Päivityksen allekirjoittanut Hannu Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikennesektorista kirjoittaa, ettei kenenkään vanhemman pitäisi joutua kohtaamaan lapsensa menettämisen tuskaa.

Suojatien suojaaminen jokaisen tehtävä

Päivitystä on jaettu kolmen tunnin aikana jo lähes 1000 kertaa. 

– Pirkanmaalla ja koko Suomessa on jouduttu viime aikoina liian monta kertaa tilanteeseen, jossa suojatie osoittautuu tien vaarallisimmaksi paikaksi. Jotain pitäisi tehdä, että suojatie olisi nimensä mukainen. Poliisi ei voi ja pysty vahtimaan jokaista suojatietä. Suojateiden suojaaminen on meidän jokaisen autoilijan tehtävä. Sinun ja minun. Kaikilla on varmaan tässä vähän petrattavaa.

Viimeksi eilen tapahtui vakava suojatieonnettomuus, kun nuori pyörällä kulkenut tyttö kuoli Ylöjärvellä Pirkanmaalla jäätyään henkilöauton alle. Elokuussa taas 11-vuotias tyttö kuoli Tampereella jäätyään suojatiellä rekan alle.

Päivityksessä muistutetaan, että nopeusrajoituksilla on tehtävänsä ja rajoituksia tulee noudattaa, vaikka kuinka kiire olisikin.

– Varsinkin taajamissa alhainen nopeusrajoitus on omiaan siksi, että sitä noudattamalla parannetaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden mahdollisuuksia selvitä törmäyksestä – hengissä.

– Koitetaan kunnioittaa muita liikenteessä, varsinkin niitä pienempiä ja heikompia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.