Mainos

Poliisilta erityinen ilmoitus: "Onnettomuuden sattumiseen tarvitaan vain silmänräpäys"

Helsingin poliisilaitos muistuttaa, että kännykän käyttö ajamisen aikana on turvallisuusriski.

Poliisi osallistui eilen valvontapäivään, jossa keskityttiin valvomaan erityisesti ajon aikana tapahtuvaa kännykän käyttöä ja siitä johtuvia liikennesääntöjen rikkomuksia.

Valvonnan aikana poliisi kirjoitti rikesakon yhteensä 82:lle kuljettajalle, jotka käyttivät kännykkää ajon aikana.

– Kännykän näppäily ajon aikana on kyllä selkeästi ongelma. Moni kuljettaja tuntuu ajattelevan, ettei yhden tekstiviestin lähettäminen tai chattailu vaikuta omaan ajoon. Onnettomuuden sattumiseen tarvitaan kuitenkin vain yksi silmänräpäys, jolloin katse on muualla kuin tuulilasissa, muistuttaa komisario Heikki Kallio Helsingin poliisista.

Valvonnalle tarvetta

EU:n liikennepoliisijärjestö TISPOL on lisännyt tarkkaamattomuuden liikenteessä tappavien ja vammauttavien tekijöiden listalle. Listaa kutsutaan nykyisin nimellä "fatal 4", eli tappava nelikko. Listan muut tekijät ovat tylinopeus, turvalaitteiden käyttämättä jättäminen ja rattijuopumus.

Eilisessä valvonnassa annettiin huomautus myös 66:lle ilman turvavyötä ajaneelle kuljettajalle. Lisäksi yhdeksän kuljettajaa ajoi punaisia päin ja kymmenen kuljettajaa ylitti nopeusrajoituksen.

Tähän mennessä kesän aikana poliisin liikennevalvonnan yhteydessä on otettu ajokortti pois suuren ylinopeuden vuoksi 19 kuljettajalta ja rattijuoppoja on jäänyt kiinni 49.

– Vaikka lomakausi onkin meneillään, teemme liikennevalvontaa normaaliin tapaan ja pyrimme parantamaan sen avulla turvallisuutta. Kyllähän nuo numerot kertovat, että valvontaa kovasti tarvitaan, Kallio kertoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja