Poliisilla valvontaisku ulkomaalaisia työllistäviin yrityksiin – kaikissa kohteiksi valituissa oletetaan tapahtuvan jotain hämärää

Poliisi järjestää Helsingissä kolmipäiväisen valvontaiskun, jossa selvitetään ulkomaalaisten työntekijöiden oloja yrityksissä. Poliisi arvioi jo ennen operaatiota, että yrityksissä rikotaan lakia.

Helsingin poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan valvontaoperaation kohteena on sekä suomalais- että ulkomaalaisomisteisia yrityksiä.

Valvonnassa tarkistetaan, noudatetaanko kohdeyrityksissä ulkomaalaislakia. Selvitettävänä on muun muassa, onko työntekijöillä lupa oleskella ja työskennellä Suomessa, ja noudatetaanko työsuhteissa lakeja ja muita säännöksiä. Poliisi kertoo kiinnittävänsä huomiota muun muassa työaikoihin ja palkkoihin.

Poliisin mukaan valvonnan kohteeksi joutuvat yritykset on valittu ennakkoon muun muassa vihjeiden ja muilta viranomaisilta saatujen tietojen perusteella.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että osaa yrityksistä voitaisiin ennakkotietojen perusteella epäillä rikoksesta jo ennen valvontakäyntiä.

– Loppujen osalta tilanne on se, että on aihetta olettaa, että ulkomaalaislakia rikotaan tai toiminta on muutoin lainvastaista. Poliisi menee tarkastuksilla selvittämään, mikä kohteen todellinen tilanne on, rikoskomisario Kalle da Silva Gonçalves kommentoi tiedotteessa.

Poliisin mukaan valvontatapahtuman tarkoituksena on torjua harmaata taloutta ja paljastaa työntekijöiden mahdollista hyväksikäyttöä. Valvontaa tekemässä ovat myös muun muassa aluehallintovirasto ja Rajavartiolaitos.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja