Poliisilla tehovalvonta Suomen MM-rallissa – Kalle Rovanperä joutui toimiin miljoonasakkojen välttämiseksi

Kalle Rovanperä ensimmäisenä Suomen MM-rallin testierikoiskokeelle 1:53
Kalle Rovanperä oli ensimmäisenä vauhdissa Suomen MM-rallin testierikoiskokeella torstaiaamuna.

Kalle Rovanperä on joutunut peittämään kansainvälisen rahapeliyhtiön tunnuksen ajovarusteistaan Suomen MM-rallin ajaksi. Poliisihallitus valvoo Keski-Suomessa rahapelien markkinointia tehokampanjallaan.

Valvonnan taustalla on Veikkauksen yksinoikeus rahapelien järjestämiseen ja markkinointiin manner-Suomessa. Arpajaislaissa määrätyn markkinointikiellon tahallisesta rikkomisesta on säädetty yrityksille vähintään 10 000 euron, mutta suurimmillaan jopa viiden miljoonan euron sakko. Yksityishenkilön kohdalla seuraamusmaksu vaihtelee 500 euron ja 40 000 euron välillä.

Poliisihallitus valvoo Suomen MM-rallissa arpajaislain toteutumista tehostetusti. Talleja, kuskeja ja oheistapahtumien järjestäjiä on tiedotettu asiasta.

– Tapahtumassa voidaan pyrkiä markkinoimaan ulkomaisten rahapeliyhtiöiden ja niiden rahapelien tuotemerkkejä markkinointimateriaaleihin painettuna, kertoo poliisihallituksen ylitarkastaja Johanna Syväterä.

– Markkinointia saattaa esiintyä lisäksi ajoradan laidoilla, kilpailijoiden asuissa ja fanituotteissa, video- ja valotauluissa, haastattelutilanteiden taustalla olevissa kulisseissa sekä jaettavissa esitteissä, tarroissa ja muissa ilmaistuotteissa, Syväterä toteaa. 

Esimerkiksi Toyota-kuski Kalle Rovanperä on piilottanut lippalakistaan ja ajohaalaristaan ulkomaisen peliyhtiön tunnukset vihreällä teipillä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat