Mainos

Poliisilaitokselta tukiviesti sankaripoliisille: "Jos hän ei olisi toiminut näin, uhri olisi vainaja"

Helsingin poliisilaitos on lähettänyt henkilökunnalle viestin Nelostiellä tapahtuneeseen sunnuntaiseen ampumatapaukseen liittyen.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan kyse olisi ollut poliisilaitoksen johdon moottoripyöräpoliisille välittämästä kiitosviestistä.

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajan mukaan kyse ei kuitenkaan ollut kiittelystä.

– Henkilökunnalle laitettiin viesti, jossa kerrottiin, että poliisin tiedottaminen oli sunnuntaina pikkusen hakotiellä ja haluttiin estää se, että vääriä huhuja lähtee liikkeelle.

– Viestissä todettiin, että laitoksen johto tukee tällaisessa tilanteessa olevaa henkilöä ja todettiin sama asia mikä lehdistössäkin on ollut eli jos poliisi ei olisi toiminut näin, uhri olisi ollut vainaja, ylikomisario Juha Hakola kommentoi MTV Uutisille.

Hakolan mukaan poliisilaitos tarjoaa muiden ammattialojen tavoin poliisille tukea.

– Meillä on käytössä normaalit debriefing-käytännöt tämänkaltaisissa ja kaikissa muissakin vaativissa tilanteissa. Poliisille annetaan normaalia työterveyden mukaista tukea ja hän itse tietysti arvioi, että tarvitseeko työterveyslääkärin tukea, Hakola sanoo.

Hakola ei ota kantaa siihen, onko poliisi ollut sunnuntaisen ampumavälikohtauksen jälkeen töissä.

– Riittävän hankalaa tälle henkilölle, että tätä asiaa käsitellään julkisuudessa. Mikä tietysti tällaisissa tapauksissa on luonnollista, Hakola toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.