Toinen Porvoon ampumisessa loukkaantuneista poliisimiehistä yhä sairaalassa, vammat vakavia – poliiseille järjestetään keskusteluapua: "Turvallisuuden taso ei mihinkään päin laske"

Poliisi on ottanut tänä iltana kaksi henkilöä kiinni Tampereen seudulla puoli tuntia kestäneen takaa-ajon päätteeksi – poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo viimeisimmät tiedot välikohtauksesta 5:55
Video: Poliisi otti eilen illalla kaksi epäiltyä kiinni liittyen Porvoon ampumistapaukseen.

Toinen Porvoon ampumisessa loukkaantuneista poliisimiehistä on yhä sairaalassa, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kertoo STT:lle.

Loukkaantuneet poliisit olivat Karvosen mukaan iältään noin 45- ja 35-vuotiaita. Nuorempi poliiseista pääsi sairaalasta eilen. Vanhemman poliisimiehen vammat ovat vakavia, mutta olosuhteisiin nähden hän voi Karvosen mukaan hyvin eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Poliisit olivat työskennelleet Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella pitkään.

– Puhutaan yli 10 vuoden kokemuksesta molemmilla, toisella taitaa olla parikymmentä vuotta, Karvonen sanoo.

Hän ei kommentoi sitä, mihin loukkaantuneita poliiseja oli ammuttu ja kuinka monta kertaa. Karvonen on muutenkin vaitonainen ampumistapauksen yksityiskohdista, koska tiedotusvastuu on keskusrikospoliisilla.

Hän kertoo, että kaikki heidän poliisimiehensä koulutetaan tukiaseiden käyttöön.

– Pidämme huolen siitä, että tarpeen vaatiessa pystymme toimimaan.

Muita yksityiskohtia loukkaantuneiden poliisien erityiskoulutuksesta Karvonen ei avaa.

Työyhteisölle järjestetään keskusteluapua

Karvonen kertoo, että poliiseille järjestetään keskusteluapua. Purkutilaisuuksia järjestetään sekä tilanteessa olleille että muulle työyhteisölle.

–  Se kuuluu ihan normaaliin menettelyyn. Isona tarkoituksena on, että poliisityötä pystytään tekemään normaalisti. Turvallisuuden taso ei Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella mihinkään päin laske.

Poliisilaitoksella on Karvosen mukaan ohjeet siihen, miten purkutilaisuudet järjestetään.

– Näitä on jo mietitty paljon aikaisemminkin ja toimittu vastaavantyyppisissä tilanteissa. Yleensäkin meillä otetaan vakavasti nämä asiat ja kaikki traumaattiset tilanteet. Ei pelkästään se, että poliisi kohtaa väkivaltaa, vaan myös tilanteet, joissa joku muu kansalainen on kohdannut raakaa väkivaltaa. Niitäkin pyritään käsittelemään vastaavalla tavalla.

Poliisi jalkautuu tänään Porvoon keskusta-alueelle kohtaamaan ihmisiä ja vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin. Karvonen tahtoo kiittää suurta yleisöä siitä, että heiltä on saatu valtavasti tukea ja viestejä tapaukseen liittyen.

– Senkin voimalla on hyvä jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat