Mainos

Poliisikomentaja: Huumepoliisin ja KRP:n eripuraa liioiteltu

Poliisikomentaja Jukka Riikosen mielestä Helsingin huumepoliisin ja keskusrikospoliisin eripuraa on liioiteltu.

Riikonen katsoo, etteivät poliisien välit ole niin tulehtuneet kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää. Myyttiä Helsingin ja KRP:n ristiriidoista on pidetty poliisikomentajan mukaan yllä vuosikymmeniä.

- Päivittäisessä työssä ei huomaa, että tässä olisi joku valtava taistelu meneillään. Jos ihmisillä on erilaisia näkemyksiä järjestäytyneestä rikollisuudesta, se ei vielä tarkoita sitä, että oltaisiin tukkanuottasilla, Riikonen sanoo STT:n haastattelussa.

Poliisilaitoksen johdon näkökulmasta erimielisyyksissä on paljolti kyse yksittäistapauksista ja pienestä joukosta ihmisiä, joiden välit ovat tulehtuneet.

Tilanne on nyt Riikosen mukaan yhteistyön kannalta poikkeuksellinen, koska KRP:n edustajia on tutkimassa Helsingin huumepoliisin tekemisiä.

Kun tämä juttu on ohi, osapuolet pitäisi saada samaan pöytään miettimään jatkoa.

- Töitä joudutaan tekemään paljon, että tilanne saadaan normalisoitua. En näe tätä kuitenkaan ylivoimaisena asiana, Riikonen sanoo.  

Poliisikomentaja eläkkeelle 

Helsingin poliisikomentaja kertoo jäävänsä eläkkeelle kesällä. Jukka Riikonen sanoo, että päätös eläkkeelle jäämisestä syntyi puolitoista vuotta sitten.

Huumepoliisin hyllytettyyn päällikköön Jari Aarnioon liittyvillä rikosepäilyillä ei hänen mukaansa ole tekemistä ratkaisun kanssa. 

Riikonen on johtanut Helsingin poliisilaitosta 12 vuotta. Hän täyttää huhtikuussa 67 vuotta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.