Poliisihallitus kielsi rahapeliyhtiön markkinoinnin Suomessa 2,4 miljoonan uhkasakon voimin

Rahapelit muutosten keskellä - saako Veikkaus haastajia? 8:38
Rahapelit muutosten keskellä - saako Veikkaus haastajia?

Poliisihallitus on kieltänyt BML Group -nimistä yhtiötä markkinoimasta rahapelejään Suomessa. Kiellon tehosteeksi on asetettu 2,4 miljoonan euron uhkasakko, Poliisihallitus tiedotti tiistaina. Kielto on määrätty 7. huhtikuuta.

BML Group on ruotsalaisen Betssonin tytäryhtiö. Yhtiön rahapelibrändejä ovat Betssonin lisäksi muun muassa Betsafe ja Nordicbet.

Poliisihallituksen mukaan BML Groupin Suomeen kohdistama rahapelien markkinointi on ollut pitkäkestoista ja monikanavaista.

Kyse on laittomasta markkinoinnista, koska Manner-Suomessa rahapelejä saa tarjota ja markkinoida ainoastaan valtion omistama Veikkaus.

Yhtiön lainvastainen toiminta on jatkunut Poliisihallituksen aiemmasta valvonnasta huolimatta. Poliisihallituksen mukaan yhtiöllä on ollut useita mahdollisuuksia lausua markkinointiasiasta oma näkemyksensä ja muuttaa toimintaansa.

Yhtiö on kuulemisprosessin aikana tehnyt joitain muutoksia muun muassa käyttämiinsä markkinointikanaviin. Tästä huolimatta markkinointi on jatkunut Manner-Suomessa ilman keskeytyksiä.

Vanhakin materiaali poistettava

Poliisihallituksen määräämä markkinointikielto koskee kaikkea yhtiön aineistoa, jolla edistetään rahapelien myyntiä Manner-Suomessa BML Groupin rahapelisivustoilla.

Kielto koskee muun muassa kuluttajiin vetoavia "markkinointi-ilmaisuja" ja suomalaisten julkisuuden henkilöiden käyttämistä rahapelien mainoskasvoina. Lisäksi yhtiö ei saa enää julkaista podcasteja ja artikkeleita, joilla edistetään rahapelien myyntiä Manner-Suomessa.

Kielto käsittää BML Groupin lukuun tapahtuvan markkinoinnin myös muilla kuin yhtiön itsensä omistamilla ja hallinnoimilla sivustoilla.

Yhtiön täytyy paitsi lopettaa uuden markkinointimateriaalin julkaiseminen, myös poistaa sivustoilla aiemmin julkaistu aineisto.

Kielto astuu voimaan 3. kesäkuuta. Tuolloin BML Group asetetaan myös Poliisihallituksen maksuliikenne-estolistalle.

Lue myös:

    Uusimmat