Poliisiautojen ampumisesta Kuopiossa epäillylle miehelle vaaditaan ehdollista vankeutta

Kuopiossa poliisiautojen ampumisesta epäillylle nelikymppiselle miehelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan mies syyllistyi kahteen vahingontekoon, kun hän ampui poliisin virka-autoja Kuopion pääpoliisiaseman pihalla kahtena eri ajankohtana.

Mies ampui elokuussa 2021 poliisiauton tuulilasin rikki pistoolilla sekä syyskuussa 2022 poliisiautoa ja poliisin vuokra-autoa kiväärillä, haastehakemuksessa sanotaan.

Kummallakaan kerralla autoissa ei ollut ihmisiä eikä ampumisista aiheutunut henkilövahinkoja. Molemmat aseet olivat luvallisia ja kuuluivat epäillylle.

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoi joulukuussa, että tekojen taustalla on ollut eräänlainen turhautuminen poliisin toimintaan. KRP:n mukaan miehellä ei ole aiempaa merkittävää historiaa poliisin kanssa.

Epäiltiin myös valmistelurikoksesta

Esitutkinnan aikana miestä epäiltiin muun muassa törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Mies ei kuitenkaan saanut syytettä valmistelurikoksesta.

Tutkinnan aikainen epäily valmistelurikoksesta liittyi poliisiautojen ampumiseen. Vaikka pysäköidyt autot olivat ampumisten aikana tyhjillään, poliisin mukaan tutkinnassa oli lähdetty siitä, että näin oli vain satunnaisesta syystä ja myös henkilövahingot olisivat voineet olla mahdollisia.

Nelikymppistä miestä syytetään myös huumausainerikoksesta, koska hänen asunnostaan löytyi kannabista.

Syyttäjän mukaan mies on myöntänyt teot. Miehelle vaaditaan 4–6 kuukauden ehdollista vankeutta.

Tapausta käsiteltiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat